• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Corona påverkade resultatet negativt

16 juni 2020 11:50
Nyhet

Luleå Hockey redovisar en förlust för säsongen 2019/20 (-1,9 Mkr) samt ett positivt rörelseöverskott (+2,2 Mkr) som förbättrar likviditeten. Resultatet har påverkats negativt av restriktioner kopplade till coronapandemin.


Årets resultat uppgår till -1,9 Mkr och förklaras främst av negativa effekter avseende coronapandemin. Eventuella stöd från Riksidrottsförbundet har inte räknats med i årets resultat.

Rörelseöverskotten från verksamheten uppgår till 2,2 Mkr vilket innebär att verksamheten har tillfört likviditet till kassan med motsvarande belopp. Resultatet före bokföringsmässiga avskrivningar uppgår till 2,1 Mkr.

Före pandemin redovisade föreningen ett nollresultat. Positiva avvikelser från biljettintäkter och bonus för serieseger i SHL uppvägs av negativa avvikelser för kostnader i Sporten. Avvikelsen avser främst material och resor.

Säsongen 2020/21 startar med en likviditet på totalt 15 Mkr och ett eget kapital på 24 Mkr.

Budgeten för kommande säsong har reviderats utifrån befarade intäktsbortfall på ca 15 Mkr vilket uppvägs av motsvarande kostnadsbesparingar och statliga stöd. Budgeten före slutspel uppgår till +/- 0.

Stefan Enbom, VD

– Säsongen 2019/20 var en fantastisk säsong, med en sportslig verksamhet som presterat fantastiska resultat. Föreningen kan med stolthet konstatera att vi var Sveriges bästa hockeyförening. Serieseger med 14 poäng i SHL, semifinal i CHL och finalplats i SDHL talar sitt tydliga språk för detta.

– Coronaeffekterna innebar att vi inte fick chansen att tävla om SM-guld med våra bägge elitlag. Att det dessutom medförde ett negativt årsresultat för föreningen är beklagligt. Vi gläds dock med att verksamheten trots allt levererade ett överskott som bidrog till att öka likviditeten med 2,2 Mkr.

– Nu är det fullt fokus på att med våra handlingsplaner hantera likviditet och resultat för säsongen 2020/21.