Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Corona påverkade resultatet negativt

16 juni 2020 11:50
Nyhet

Luleå Hockey redovisar en förlust för säsongen 2019/20 (-1,9 Mkr) samt ett positivt rörelseöverskott (+2,2 Mkr) som förbättrar likviditeten. Resultatet har påverkats negativt av restriktioner kopplade till coronapandemin.


Årets resultat uppgår till -1,9 Mkr och förklaras främst av negativa effekter avseende coronapandemin. Eventuella stöd från Riksidrottsförbundet har inte räknats med i årets resultat.

Rörelseöverskotten från verksamheten uppgår till 2,2 Mkr vilket innebär att verksamheten har tillfört likviditet till kassan med motsvarande belopp. Resultatet före bokföringsmässiga avskrivningar uppgår till 2,1 Mkr.

Före pandemin redovisade föreningen ett nollresultat. Positiva avvikelser från biljettintäkter och bonus för serieseger i SHL uppvägs av negativa avvikelser för kostnader i Sporten. Avvikelsen avser främst material och resor.

Säsongen 2020/21 startar med en likviditet på totalt 15 Mkr och ett eget kapital på 24 Mkr.

Budgeten för kommande säsong har reviderats utifrån befarade intäktsbortfall på ca 15 Mkr vilket uppvägs av motsvarande kostnadsbesparingar och statliga stöd. Budgeten före slutspel uppgår till +/- 0.

Stefan Enbom, VD

– Säsongen 2019/20 var en fantastisk säsong, med en sportslig verksamhet som presterat fantastiska resultat. Föreningen kan med stolthet konstatera att vi var Sveriges bästa hockeyförening. Serieseger med 14 poäng i SHL, semifinal i CHL och finalplats i SDHL talar sitt tydliga språk för detta.

– Coronaeffekterna innebar att vi inte fick chansen att tävla om SM-guld med våra bägge elitlag. Att det dessutom medförde ett negativt årsresultat för föreningen är beklagligt. Vi gläds dock med att verksamheten trots allt levererade ett överskott som bidrog till att öka likviditeten med 2,2 Mkr.

– Nu är det fullt fokus på att med våra handlingsplaner hantera likviditet och resultat för säsongen 2020/21.