Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Sent avgörande igen

9 oktober 2021 20:35
SHL

Luleå Hockey gjorde en riktigt bra match hemma mot Växjö och hade 2-0 men gästerna kämpade till sig en sen kvittering. Julius Honka fick dock det sista ordet och avgjorde matchen med 28 sekunder kvar att spela.


Den första perioden bjöd på två defensivt disciplinerade och välspelande lag där både Luleå Hockey och Växjö Lakers gick in med inställningen att inte bjuda motståndaren på en minsta millimeter. Det gav en första period med hög fart men framförallt fina närkamper. I andra halvan av perioden drog Växjö på sig ett matchstraff och fyra minuter från slutet kunde så Brendan Shinnimin styra in ett skott från Erik Gustafsson till 1-0 vilket norrbottningarna tog med sig till pausvilan.

I den andra perioden blev scenförändringen total. Hemmalaget fick till några bra byten och sen rullade snöbollen iväg. Luleå Hockey fick allt att fungera medan Växjö stod på hälarna och hade fullt upp med att få bort pucken från egen zon. Redan efter två spelade minuter ökade hemmalaget på till 2-0 genom Konstantin Komarek vars skott målvakten visserligen tog i plockhandsken men målvakt med puck och plockhandske hamnade i målet.

Norrbottningarna hade också bud på fler mål men gästerna lyckades begränsa siffrorna till 2-0 inför den tredje perioden. Väl där fick Växjö till en kvittering efter sex minuter och fyra minuter från slutet kom också kvitteringen i spel fem mot fyra. I det läget hade man nog kunnat tro att Luleå Hockeys självförtroende fått sig en törn men istället så tryckte hemmaspelarna på för en segerpuck och 28 sekunder från slutet hittade Juhani Tyrväinen en passning till en framstötande Julius Honka som frälste Coop Norrbotten Arena med sitt 3-2-mål.