Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt

Luleå Hockey körde fast i derbyt

31 januari 2021 19:31
SHL

Det blev en tung kväll för Luleå Hockey under söndagen. Norrbottningarna föll 4-1 hemma mot Skellefteå efter att gästerna gjort tre mål i den tredje perioden.


Skellefteå tog tag i matchen från första nedsläpp och tog också ledningen efter 05:56. Då var skottstatistiken 6-1 till gästerna vilket visade på det spelövertag västerbottningarna hade. Halvvägs in i perioden fick så Luleå Hockey till några bra byten där man lyckades forechecka fast motståndarna i deras defensiva zon och det var en sådan situation som gav utdelning. Linus Klasen, spelade in pucken till Jonas Berglund i skottsektorn men istället för att skjuta så passade Berglund tillbaka Klasen som bara hade att vinkla in 1-1. När den första perioden väl var slut så hade inte Norrbottningarna bara kvitterat utan även tagit över ledningen i skottstatistiken med 19-16.

Den andra perioden blev jämn men mållös där bägge lagen hade varsin utvisning och med det varsitt powerplay, vilket alltså inte gav någon utdelning. Matchen avgjordes i den tredje perioden och det var Skellefteå som både tog tag i spelet och gjorde mål. 1-2 kom i powerplay efter 04:32 och åtta minuter senare kom även 1-3. På andra änden av isen hade Luleå Hockey svårt att skapa målchanser och allt som allt fick man iväg fyra skott mot mål. I slutet av matchen fastställde så Skellefteå slutresultatet till 1-4.