Luleå Hockey körde fast i derbyt
Publicerad: 2021-01-31
SHL
Det blev en tung kväll för Luleå Hockey under söndagen. Norrbottningarna föll 4-1 hemma mot Skellefteå efter att gästerna gjort tre mål i den tredje perioden.

Skellefteå tog tag i matchen från första nedsläpp och tog också ledningen efter 05:56. Då var skottstatistiken 6-1 till gästerna vilket visade på det spelövertag västerbottningarna hade. Halvvägs in i perioden fick så Luleå Hockey till några bra byten där man lyckades forechecka fast motståndarna i deras defensiva zon och det var en sådan situation som gav utdelning. Linus Klasen, spelade in pucken till Jonas Berglund i skottsektorn men istället för att skjuta så passade Berglund tillbaka Klasen som bara hade att vinkla in 1-1. När den första perioden väl var slut så hade inte Norrbottningarna bara kvitterat utan även tagit över ledningen i skottstatistiken med 19-16.

Den andra perioden blev jämn men mållös där bägge lagen hade varsin utvisning och med det varsitt powerplay, vilket alltså inte gav någon utdelning. Matchen avgjordes i den tredje perioden och det var Skellefteå som både tog tag i spelet och gjorde mål. 1-2 kom i powerplay efter 04:32 och åtta minuter senare kom även 1-3. På andra änden av isen hade Luleå Hockey svårt att skapa målchanser och allt som allt fick man iväg fyra skott mot mål. I slutet av matchen fastställde så Skellefteå slutresultatet till 1-4.