Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Måndag Mån 30 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Onsdag Ons 1 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Fredag Fre 3 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Söndag Sön 26 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar

Luleå Hockey körde fast i derbyt

31 januari 2021 19:31
SHL

Det blev en tung kväll för Luleå Hockey under söndagen. Norrbottningarna föll 4-1 hemma mot Skellefteå efter att gästerna gjort tre mål i den tredje perioden.


Skellefteå tog tag i matchen från första nedsläpp och tog också ledningen efter 05:56. Då var skottstatistiken 6-1 till gästerna vilket visade på det spelövertag västerbottningarna hade. Halvvägs in i perioden fick så Luleå Hockey till några bra byten där man lyckades forechecka fast motståndarna i deras defensiva zon och det var en sådan situation som gav utdelning. Linus Klasen, spelade in pucken till Jonas Berglund i skottsektorn men istället för att skjuta så passade Berglund tillbaka Klasen som bara hade att vinkla in 1-1. När den första perioden väl var slut så hade inte Norrbottningarna bara kvitterat utan även tagit över ledningen i skottstatistiken med 19-16.

Den andra perioden blev jämn men mållös där bägge lagen hade varsin utvisning och med det varsitt powerplay, vilket alltså inte gav någon utdelning. Matchen avgjordes i den tredje perioden och det var Skellefteå som både tog tag i spelet och gjorde mål. 1-2 kom i powerplay efter 04:32 och åtta minuter senare kom även 1-3. På andra änden av isen hade Luleå Hockey svårt att skapa målchanser och allt som allt fick man iväg fyra skott mot mål. I slutet av matchen fastställde så Skellefteå slutresultatet till 1-4.