• Huvudsponsorer

Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Stabil back till Luleå Hockey

29 september 2017 10:10
SHL

Luleå Hockey förstärker backsidan med 29-årige tvåvägsbacken Joonas Jalvanti från Jokerit. Jalvanti har skrivit på ett avtal med Luleå Hockey som gäller för resten av säsongen.


I ett #lhflive under fredagen presenterades det att Luleå Hockey förstärkt backsidan med den finske backen Joonas Jalvanti. Han kommer närmast från Jokerit och har tidigare spelat två säsonger i SHL med Örebro 2014/2015 och 2015/2016.

Jalvanti landar i Luleå under fredagskvällen och kan om han blir spelklar vara aktuell för spel i hemmamatchen mot Linköping i morgon lördag.

Stefan Nilsson, General Manager
– Utifrån att vi har haft en lång och tät kontakt med Christian Jaros, där det landat i att han vill stanna kvar där borta och försöka slå sig in i NHL , så har det precis som vi tidigare kommunicerat inneburit att vi skulle rekrytera en ny back. Profilen på den back som vi då letat har varit en erfaren och allround spelare som snabbt skall kunna komma in i laget och bidra.

– Vi känner att vi har hittat rätt i Joonas Jalvanti, en erfaren tvåvägsback, med bra skridskoåkning och sina främsta styrkor i defensiven. Han har dessutom redan gjort två säsonger i SHL, vilket innebär att han vet vad som är att vänta och förhoppningsvis kan komma in i allt ganska så snart.

Joonas Jalvanti
— Det känns riktigt roligt och spännande att få ansluta till Luleå Hockey. Jag har bara hört bra saker om laget och organisationen. Dessutom gillade jag spelet i SHL senast jag spelade där, det är högt tempo och mycket skridskoåkning, vilket passar min spelstil på ett bra sätt.