Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Stabilt Luleå Hockey besegrade Linköping

26 september 2019 21:16
SHL

Efter en trevande start så lyckades så Luleå Hockey ta kommandot i torsdagens match hemma mot Linköping. Tre hemmamål i den första perioden bäddade för segern som till slut skrevs 4-1.


Det var gästerna Linköping som började matchen bäst, tog tag i spelet från första nedsläpp och hade 5-0 i skottövertag efter några spelade minuter. Då slog Luleå Hockey till, på sådant där typisk icke-logisk hockeylogik, och gjorde både 1-0 och 2-0 och det inom loppet av två minuter. Först målet på ett flygande anfall där Austin Farley hittade passade vidare till Jack Connolly som hittade i sidled fram till Petter Emanuelsson som stötte in ledningspucken. Det andra målet även det på ett snabbt anfall där Jonas Berglund visade fina brännbollstakter och slog in målvaktsreturen med pucken liggandes i luften, assistpoäng till Karl Fabricius och Nils Lundkvist.

Linköping fick dock utdelning i den första perioden och det genom mål i numerärt överläge men 15 sekunder innan pausvilan hann hemmalaget med ett mål till. Detta via Arttu Ilomäki som påpassligt lyfte in 3-1 efter att målvakten inte lyckats hitta åt pucken på en skottretur.

Matchen avgjordes sedan definitivt i den andra perioden där Luleå Hockey ökade på till 4-1 och målet var resultatet av en flera minuter lång sekvens. Norrbottningarna tryckte tillbaka gästerna som till slut inte orkade stå emot utan pucken hittade till slut till Fredrik Styrman som hittade målet med ett välplacerat slagskott.

I den tredje perioden hade Luleå Hockey sedan bra kontroll på händelserna samtidigt som gästerna till synes inte lyckades samla tillräckligt med kraft för att kunna ta sig in i matchen. Och efter en mållös tredje period så skrevs alltså slutresultatet till 4-1.

Härnäst väntar match på bortaplan för Luleå Hockey som under lördagen gästar nykomlingarna Oskarshamn.