• Huvudsponsorer

Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Söndag Sön 25 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov

Stabilt Luleå Hockey besegrade Linköping

26 september 2019 21:16
SHL

Efter en trevande start så lyckades så Luleå Hockey ta kommandot i torsdagens match hemma mot Linköping. Tre hemmamål i den första perioden bäddade för segern som till slut skrevs 4-1.


Det var gästerna Linköping som började matchen bäst, tog tag i spelet från första nedsläpp och hade 5-0 i skottövertag efter några spelade minuter. Då slog Luleå Hockey till, på sådant där typisk icke-logisk hockeylogik, och gjorde både 1-0 och 2-0 och det inom loppet av två minuter. Först målet på ett flygande anfall där Austin Farley hittade passade vidare till Jack Connolly som hittade i sidled fram till Petter Emanuelsson som stötte in ledningspucken. Det andra målet även det på ett snabbt anfall där Jonas Berglund visade fina brännbollstakter och slog in målvaktsreturen med pucken liggandes i luften, assistpoäng till Karl Fabricius och Nils Lundkvist.

Linköping fick dock utdelning i den första perioden och det genom mål i numerärt överläge men 15 sekunder innan pausvilan hann hemmalaget med ett mål till. Detta via Arttu Ilomäki som påpassligt lyfte in 3-1 efter att målvakten inte lyckats hitta åt pucken på en skottretur.

Matchen avgjordes sedan definitivt i den andra perioden där Luleå Hockey ökade på till 4-1 och målet var resultatet av en flera minuter lång sekvens. Norrbottningarna tryckte tillbaka gästerna som till slut inte orkade stå emot utan pucken hittade till slut till Fredrik Styrman som hittade målet med ett välplacerat slagskott.

I den tredje perioden hade Luleå Hockey sedan bra kontroll på händelserna samtidigt som gästerna till synes inte lyckades samla tillräckligt med kraft för att kunna ta sig in i matchen. Och efter en mållös tredje period så skrevs alltså slutresultatet till 4-1.

Härnäst väntar match på bortaplan för Luleå Hockey som under lördagen gästar nykomlingarna Oskarshamn.