Strafförlust mot Leksand
Publicerad: 2019-10-19
J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens hemmamatch mot Leksand med 2-1 efter straffar.

Den första perioden blev likt gårdagens match, bägge lagen spelade bra i egen zon vilket gjorde att det skapades få målchanser och det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Efter fyra riktigt täta perioder lagen emellan öppnade spelet upp sig i mittronden där det var Leksand som mycket tack vare två powerplay skapade mest chanser. Två bra målvakter såg ut att få hålla nollan även i period två, men i gästernas andra numerära överläge styrde Marcus Karlberg in 0-1 bara minuten före pausvilan.

Leksand försvarade sen sin ledning bra i den tredje perioden och gjorde det svårt för norrbottningarna att komma till bra chanser. Men fyra minuter före full tid lyckades ändå hemmalaget hitta ett sätt att kvittera. Isak Nordanståhl satte 1-1 i öppen kasse efter bra förarbete och passningsspel från Radek Muzik och Simon Jellus.

Matchen gick till sudden där Luleå drog på sig två utvisningar, men bra boxplay tog matchen till straffar där bonuspoängen gick till Leksand.