Luleå Hockey straffade Frölunda
Publicerad: 2021-12-02
SHL
Luleå Hockey och Frölunda HV visade varför de är ligans formstarkaste lag genom att bjuda Coop Norrbotten Arena på en högkvalitativ match. Hemmalaget drog till slut det längsta strået och vann med 3-2 efter straffläggning.

Toppmatch sett till formen de tio senaste matchen då Luleå Hockey tog emot Frölunda HC och lagen bjöd också på en toppunderhållning. Matchen präglades av fart, intensitet, kamp och två lag som likt ett schackparti gjorde drag och motdrag i jakten på att kontrollera händelserna. Efter en mållös första period fick Luleå Hockey inleda den andra med att spel tre mot fem och då kunde Frölunda ta ledningen redan efter 01:02.

Tre minuter efter målet var det dock Norrbottningarna som fick chansen i powerplay. Konstantin Komarek väggspelade med Erik Gustafsson vilket skapade en yta på högerkanten, Komarek siktade in sig och sköt in 1-1 i det första krysset. I den tredje perioden var det sedan Luleå Hockeys tur att rycka åt sig flaggan då Juhani Tyrväinen sköt in 2-1 efter ett fint anfall i fart med förarbete från Joonas Rask och Oscar Engsund.

I slutet av matchen försökte Frölunda trycka på mot ett försvarande Luleå Hockey som hade rätt så bra kontroll på händelserna. Dessvärre så släppte hemmalaget till ett friläge knappt fyra minuter från slutet och hastigt och lustigt var det kvitterat. 2-2 i full tid följdes av en mållös förlängning och det hela fick avgöras på straffläggning. Väl där stod Konstantin Komarek, Linus Omark och Jack Connolly för tre högklassiga straffar samtidigt som Frölunda endast mäktade med två mål. Bonuspoängen alltså till Luleå Hockey.