Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Luleå Hockey straffade Frölunda

2 december 2021 21:30
SHL

Luleå Hockey och Frölunda HV visade varför de är ligans formstarkaste lag genom att bjuda Coop Norrbotten Arena på en högkvalitativ match. Hemmalaget drog till slut det längsta strået och vann med 3-2 efter straffläggning.


Toppmatch sett till formen de tio senaste matchen då Luleå Hockey tog emot Frölunda HC och lagen bjöd också på en toppunderhållning. Matchen präglades av fart, intensitet, kamp och två lag som likt ett schackparti gjorde drag och motdrag i jakten på att kontrollera händelserna. Efter en mållös första period fick Luleå Hockey inleda den andra med att spel tre mot fem och då kunde Frölunda ta ledningen redan efter 01:02.

Tre minuter efter målet var det dock Norrbottningarna som fick chansen i powerplay. Konstantin Komarek väggspelade med Erik Gustafsson vilket skapade en yta på högerkanten, Komarek siktade in sig och sköt in 1-1 i det första krysset. I den tredje perioden var det sedan Luleå Hockeys tur att rycka åt sig flaggan då Juhani Tyrväinen sköt in 2-1 efter ett fint anfall i fart med förarbete från Joonas Rask och Oscar Engsund.

I slutet av matchen försökte Frölunda trycka på mot ett försvarande Luleå Hockey som hade rätt så bra kontroll på händelserna. Dessvärre så släppte hemmalaget till ett friläge knappt fyra minuter från slutet och hastigt och lustigt var det kvitterat. 2-2 i full tid följdes av en mållös förlängning och det hela fick avgöras på straffläggning. Väl där stod Konstantin Komarek, Linus Omark och Jack Connolly för tre högklassiga straffar samtidigt som Frölunda endast mäktade med två mål. Bonuspoängen alltså till Luleå Hockey.