Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt

Finsk forward lämnar laget

16 maj 2013 15:30

På torsdagen blev det klart att forwarden Joonas Vihko, 32 begärt att få lämna Luleå Hockey av sociala skäl och att han därmed inte kommer spela ut det sista året av sitt kontrakt med föreningen.


På 207 matcher i Elitserien, SM-slutspelet och European Trophy med Luleå Hockey gjorde den snabbe ytterforwarden 47 mål och var den gångna säsongen Luleå Hockeys främste målskytt i Elitserien med sina 15 fullträffar.

Lars Bergström, sportchef - På grund av sociala skäl så har Joonas uttryckt att han efter tre mycket fina år i Luleå vill återvända till Finland och vi har tillsammans kommit överens om en lösning som passat alla parter. Vi kan bara tacka Joonas för hans insatser, där han varje dag bidragit med en hundraprocentig arbetsinsats och en genomprofessionell inställning och önskar honom lycka till i framtiden.

Joonas Vihko, forward - Anledningen till att jag bett Luleå Hockey om möjligheten att avsluta mitt kontrakt med dem är för att min fru behöver flytta tillbaka till Finland för att kunna behålla det jobb som hon varit tjänstledig från.

– Jag har trivts jättebra i Luleå under mina tre säsonger här och förlängde kontraktet för att vi hade chansen att nå framgång tillsammans – vilket vi även gjorde med SM-final och seger i European Trophy den förra säsongen.

– Det har varit en ny erfarenhet för mig att flytta till Luleå och Sverige och för första gången spela hockey utanför Finland. En värdefull erfarenhet där jag lärt mig massor. Och något som jag kommer sakna är den härliga stämning som varit på hemmaplan – där har finska lag mycket att lära.