Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar

Tyrväinen frälste Luleå Hockey i slutminuten

7 oktober 2021 21:51
SHL

Luleå Hockey kämpade till sig en seger borta mot Malmö via ett sent avgörande. Juhani Tyrväinen tryckte in segerpucken blott 42 sekunder från slutet i en match som slutade 2-1 till norrbottningarna.


Luleå Hockey inledde matchen försiktigt och det med all rätta. Med en förlustsvit i bagaget är det klokast att bygga från defensiven och trots att Malmö hade fler skott på mål i den första perioden hade gästerna med sig 0-0 in i första paus.

I den andra perioden tog Luleå Hockey för sig mera och jämnade ut spelet. Ännu bättre blev det efter sex spelade minuter då Julius Honka, i efterdyningarna av ett powerplay, pricksköt in ledningspucken på en fin öppnande passning från Linus Fröberg. Målet för övrigt Honkas första i såväl Luleå Hockey som i SHL. Gästerna lyckades sedan skaffa sig bra förutsättningar inför matchens avslutning då man höll nollan intakt även in i den andra periodpausen – detta mycket till Jesper Wallstedts förtjänst som gjorde en riktigt bra match i målet.

I den tredje perioden fortsatte gästerna att hålla ställningarna men en dubbelutvisning med boxplayspel tre mot fem i två minuter som följd ställde till det. Luleåspelarna kämpade och slet och såg ut att reda ut stormen men med sex sekunder kvar av det numerära överläget kom Malmös kvittering. Kvällens saga kom dock att få ett lyckligt slut för efter hemmalagets mål var det ändå norrbottningarna som lyfte upp sitt spel och i sista matchminuten skickade Jonathan Andersson in pucken mot mål från blålinjen. Ett skott som målvakten släppte retur på och den hamnade hos Juhani Tyrväinen som lyfte in segermålet, 2-1 med 42 sekunder kvar att spela.