Luleå Hockey inleder samarbete med MSSK
Publicerad: 2015-02-13

På en presskonferens i Coop Norrbotten Arena presenterades det under fredagen att Luleå Hockey och Munksund-Skuthamn SK (MSSK) kommit överens om att överföra MSSK:s damlag i Riksserien till Luleå Hockey från och med den kommande säsongen och att föreningarna samtidigt fördjupar sitt samarbete för framtiden.

Bakgrunden till den här förändringen är att MSSK trots ett starkt stöd från sponsorer och ett uppoffrande arbete från många ideella eldsjälar bedömt att man inte kommer kunna göra en fortsatt satsning på Riksserien med sitt framgångsrika damlag och att man då helst ser att verksamheten kan fortsätta utvecklas i Norrbotten.

Under förutsättning att förändringen godkänns av det Svenska Ishockeyförbundet kommer samarbetet från och med säsongen 2015/2016 innebära att

* Luleå Hockey och MSSK utgör ett gemensamt lag under LHF:s organisation för att säkra en fortsatt satsning på elithockey för damer i Norrbotten.

* Banden mellan Luleå och Piteå förstärks ytterligare, genom att laget i Riksserien exempelvis fördelar sina hemmamatcher mellan Coop Norrbotten Arena i Luleå och LF Arena i Piteå.

* Luleå Hockey stöttar MSSK:s fortsatt viktiga satsning på flickhockey så att den fina hockeykultur som finns där kan finnas kvar även i framtiden.

Diskussionerna mellan MSSK och Luleå Hockey har förts i en positiv anda och har landat i ett avtal som bägge parter känner kommer gynna den sportsliga utvecklingen för länets tjejer samtidigt som det möjliggör för MSSK att fortsätta bedriva sin populära flickhockey vidare inom MSSK med ambitionen att på några års sikt driva ett nytt hockeylag för damer i divison-1.

LHF Kommunikation Markus Tervamäki