Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey inleder samarbete med MSSK

13 februari 2015 10:32

På en presskonferens i Coop Norrbotten Arena presenterades det under fredagen att Luleå Hockey och Munksund-Skuthamn SK (MSSK) kommit överens om att överföra MSSK:s damlag i Riksserien till Luleå Hockey från och med den kommande säsongen och att föreningarna samtidigt fördjupar sitt samarbete för framtiden.


Bakgrunden till den här förändringen är att MSSK trots ett starkt stöd från sponsorer och ett uppoffrande arbete från många ideella eldsjälar bedömt att man inte kommer kunna göra en fortsatt satsning på Riksserien med sitt framgångsrika damlag och att man då helst ser att verksamheten kan fortsätta utvecklas i Norrbotten.

Under förutsättning att förändringen godkänns av det Svenska Ishockeyförbundet kommer samarbetet från och med säsongen 2015/2016 innebära att

* Luleå Hockey och MSSK utgör ett gemensamt lag under LHF:s organisation för att säkra en fortsatt satsning på elithockey för damer i Norrbotten.

* Banden mellan Luleå och Piteå förstärks ytterligare, genom att laget i Riksserien exempelvis fördelar sina hemmamatcher mellan Coop Norrbotten Arena i Luleå och LF Arena i Piteå.

* Luleå Hockey stöttar MSSK:s fortsatt viktiga satsning på flickhockey så att den fina hockeykultur som finns där kan finnas kvar även i framtiden.

Diskussionerna mellan MSSK och Luleå Hockey har förts i en positiv anda och har landat i ett avtal som bägge parter känner kommer gynna den sportsliga utvecklingen för länets tjejer samtidigt som det möjliggör för MSSK att fortsätta bedriva sin populära flickhockey vidare inom MSSK med ambitionen att på några års sikt driva ett nytt hockeylag för damer i divison-1.