• Huvudsponsorer

Luleå Hockey föll på straffar

20 september 2018 21:26
SHL

Luleå Hockey blandade och gav i matchen hemma mot Örebro som slutade 2-2 efter fullt tid. Matchen avgjordes slutligen på straffar där gästerna drog det längsta strået.


Luleå Hockey inledde matchen riktigt bra. Norrbottningarna flög bokstavligen fram på isen och visade prov på anfallsvilja och kreativitet. Med det så skapades också flertalet fina lägen och det enda som saknades var ett ledningsmål men när hemmalagets press svalnade av ungefär halvvägs in i perioden så kom gästerna in i matchen. Och om det inte varit för några fina parader från Joel Lassinantti i Luleåkassen så hade norrbottningarna lika gärna kunnat gå till pausvila i underläge men 0-0 lyste på resultattavlan efter tjugo spelade minuter.

Målnollan spräcktes istället i den andra perioden och det efter en riktig delikatess. Pontus Själin friställde Emil Larsson med en lång passning från egen zon och nämnde Larsson fintade skott för att kallt avsluta på backhand till 1-0. Örebro kom dock igen och fem minuter från pausvilan kom kvitteringen och det på en målvaktsretur.

I början av den tredje perioden återtog norrbottningarna ledningen genom Jack Connolly som slog till med ett mål för andra matchen i rad men istället för friskt syre till hemmalaget så var det gästerna som fick luft under vingarna efter målet. Kvitteringen kom också, helt logiskt sett till spelet, halvvägs in i den tredje perioden och matchen var helt öppen inför de avslutande tio minuterna.

Inget av lagen lyckades dock avgöra matchen i full tid och 2-2 stod sig även efter fem minuters övertid och publiken i Coop Norrbotten Arena fick se säsongens första straffavgörande. Och bägge lagen visade prov på vasst straffskytte där gästerna var snäppet bättre och bonuspoängen till Örebro alltså.