• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt

Nobbes Minnesstipendium

Luleå Hockey instiftade säsongen 2014/2015 tillsammans med Hans ”Nobbe” Norbergs familj ett Minnesstipendium till minnet av den Luleåfödde forwarden och ledaren som hastigt fick se sitt liv och sin framgångsrika hockeykarriär förändras efter en allvarlig olycka under en seriematch 1989.

Hans ”Nobbe” Norbergs Minnesstipendium delas årligen ut till en ungdomsspelare eller ideellt engagerad ungdomsledare som är verksam inom Luleå Hockey.

Uttagningskriterier för ungdomsspelare (12-16 år)

• Spelare som visar ”stort hjärta” för laget och upplevs som ett verkligt föredöme
  • Spelare som är en god och uppmuntrande kamrat
  • Spelare som sprider positiv energi och glädje i sin omgivning
  • Spelare som inte behöver vara den hockeymässigt mest framgångsrika
  • Spelare som eventuellt genomfört insatser av extraordinär/behjärtansvärd karaktär

Uttagningskriterier för ungdomsledare (ideellt engagerad)

• Ledare som visar stort engagemang, sprider glädje och positiv energi
  • Ledare som är en god förebild utifrån Luleå Hockeys värdegrunder
  • Ledare som är stödjande och visar ”stort hjärta” i sin gärning
  • Ledare som är uthållig och visar ett stort tålamod även i motgång
  • Ledare som har barnens och ungdomarnas ”bästa” i fokus

Urvalskommittén

I urvalskommittén sitter fru Eva Norberg och sonen Jonas Norberg tillsammans med Vice General Manager Ulf Engman, VD Stefan Enbom samt LHF:s och ”Nobbes” mångårige kamrat och tillika lagledare för föreningens J18-lag, Benny Westerlund.

Tillkännagivande

Mottagaren av Hans ”Nobbe” Norbergs Minnesstipendium tillkännages via Luleå Hockeys kanaler och uppmärksammas av Luleå Hockeys ordförande i samband med en av Luleå Hockeys hemmamatcher.

Tidigare mottagare av Nobbes Minnesstipendium

2015 - Elis Apelqvist, LHF U13
Elis kännetecknas som en god, lojal och alltid uppmuntrande kamrat. Han är även en talangfull och mycket träningsvillig hockeykille som alltid visar ett ”stort hjärta” för laget. Elis beskrivs av såväl ledare och lagkamrater som ett verkligt föredöme som bidrar med positiv energi och glädje i sin omgivning.

2016 - Carina Marnéus, Lagledare födda 2001
Carina är en ideell ledare och riktig eldsjäl. Hon har ett stort föreningshjärta och gör ett fantastiskt jobb som lagledare i Luleå Hockeys lag födda 2001. Hon är alltid glad och positiv och får såväl spelare som ledare att trivas och må bra. Är det någon som behöver hjälp i stort eller smått så ställer Carina alltid upp!

Hans "Nobbe" Norberg

Hans Norberg - en kille från Örnäset med genuint idrottsintresse - började sin bana i Luleå SK och drevs av en längtan att få träna med kompisarna. Hockeysporten blev nummer ett bland alla de sporter han utövade som ung.

Hans hade naturliga egenskaper för kamratskap där omtanke och stort hjärta var hans kännetecken. Lagspel låg honom varmast om hjärtat och hans positiva energi spred sig på planen såväl som i omklädningsrummet och många är de skratt han rivit ner bland sina hockeyvänner.

Som ledare gällde det att få människor att trivas och därigenom kunna prestera bättre, därför upplevde många att de blev väl mottagna till laget och staden. Att bygga lag kräver tålamod och uthållighet vilket Hans visade under sina många år som ledare inom Luleå Hockey.

Hans Norberg var tävlingskommitténs ordförande och värvningsansvarig i Luleå Hockey mellan 1991-2006 och var dessutom Luleå trogen genom hela sin aktiva karriär förutom två framgångsrika år i AIK där han både blev svensk mästare och spelade för Tre Kronor.