Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Lassinantti räddade allt - Luleå med efterlängtad hemmavinst

21 oktober 2017 17:40
#LHFVLH

I sitt sjunde försök kunde Luleå landa säsongens första hemmatrea. Joel Lassinantti hade huvudrollen när Växjö nollades.


Luleå kopplade direkt greppet om hemmamötet med Växjö. Bara tre minuter in hann Isac Lundeström först på en sargstuds vid blålinjen, slet sig loss från markering och stänkte dit ledningspucken. Emil Larsson var en stund senare mycket nära att utöka mitt framför mål och Luleå var det drivande laget.

Gästande Växjö hade ockå sina lägen, närmast kom Robert Rosén med ett direktskott i en omställning. I periodens slutskede drog sedan Ben Youds på sig en utvisning och Luleå fick chansen till numerärt överläge. Det tog då bara Patrik Cehlin fem sekunder att hitta rätt i den spelformen, sedan hade forwarden lyft in 2-0 på retur.

Hyllar sitt försvar: "De ska ha all cred"

Det målmässiga avståndet stod sig genom mittperioden. En av få klara chanser där gick till Martin Lundberg, som spelades fram till ett öppet skottläge men inte fick hål på Joel Lassinantti. Målvakten höll sig lugn när Växjö tog över alltmer av spelet i andra. Det gjorde att Luleå bar med sig 2-0-övertaget in till den tredje perioden.

Där växlade Växjö upp sin jakt på reducering och Adam Brodecki kom tidigt ren med Lassinantti som räddade. Gästerna, tabelltvåa inför matchen, försökte men kunde inte bryta igenom ett kompakt Luleåförsvar. De chanser som skapades stoppades antingen av Lassinantti eller täcktes undan av motspelare. Resultatet 2-0 stod sig matchen ut - Luleås första trepoängare på hemmais för säsongen.

– Det är jätteskönt! Vi visar en styrka i den defensiva zonen i sista perioden. Utespelarna blockerar mer skott än vad jag får på mig, de ska ha all cred, berömde Lassinantti i C More.