• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
AIK
AIK
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Uddamålsförlust borta mot AIK

21 september 2019 18:14
SDHL

Luleå Hockey/MSSK förlorade eftermiddagens bortamatch mot AIK med 2-1. Stort spelövertag och 54 skott räckte inte då AIK hade en storspelande Meeri Räisänen i kassen.


Norrbottningarna öppnade matchen bäst och skapade bra tryck i anfallszonen. Chanser skapades också men precis som Ronja Savolainen berättade i intervjun före matchen så har AIK en bra målvakt i Meeri Räisänen som inte släppte några puckar bakom sig i första perioden. AIK jämnade ut spelet något halvvägs in på perioden, men 0-0 stod sig efter 20 minuter.

Utdelning för gästerna kom istället 34 sekunder in på mittronden då Noora Tulus snyggt droppade pucken till Emma Nordin som bombade in 0-1 med ett direktskott. Det var sen LHF/MSSK som dominerade spelet i den andra perioden där man också skapade flera målchanser. Men en storspelande Räisänen i AIK-kassen såg till att det bara stod 0-1 efter 40 minuter.

Fem minuter in på den tredje perioden lyckades AIK kvittera på en kontring då Fanny Rask satte 1-1. Målet gav hemmalaget energi som gjorde sin klart bästa period i matchen. 13:18 kom också 2-1 för AIK genom Louise Nordberg Tenglin som avlossade ett skott från sin backposition. Gästerna åkte sen på ett matchstraff i slutet av matchen och hemmalaget kunde hålla undan och ta samtliga tre poäng.