• Huvudsponsorer

Hemma
AIK
AIK
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Uddamålsförlust borta mot AIK

21 september 2019 18:14
SDHL

Luleå Hockey/MSSK förlorade eftermiddagens bortamatch mot AIK med 2-1. Stort spelövertag och 54 skott räckte inte då AIK hade en storspelande Meeri Räisänen i kassen.


Norrbottningarna öppnade matchen bäst och skapade bra tryck i anfallszonen. Chanser skapades också men precis som Ronja Savolainen berättade i intervjun före matchen så har AIK en bra målvakt i Meeri Räisänen som inte släppte några puckar bakom sig i första perioden. AIK jämnade ut spelet något halvvägs in på perioden, men 0-0 stod sig efter 20 minuter.

Utdelning för gästerna kom istället 34 sekunder in på mittronden då Noora Tulus snyggt droppade pucken till Emma Nordin som bombade in 0-1 med ett direktskott. Det var sen LHF/MSSK som dominerade spelet i den andra perioden där man också skapade flera målchanser. Men en storspelande Räisänen i AIK-kassen såg till att det bara stod 0-1 efter 40 minuter.

Fem minuter in på den tredje perioden lyckades AIK kvittera på en kontring då Fanny Rask satte 1-1. Målet gav hemmalaget energi som gjorde sin klart bästa period i matchen. 13:18 kom också 2-1 för AIK genom Louise Nordberg Tenglin som avlossade ett skott från sin backposition. Gästerna åkte sen på ett matchstraff i slutet av matchen och hemmalaget kunde hålla undan och ta samtliga tre poäng.