• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt
Hemma
AIK
AIK
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Uddamålsförlust borta mot AIK

21 september 2019 18:14
SDHL

Luleå Hockey/MSSK förlorade eftermiddagens bortamatch mot AIK med 2-1. Stort spelövertag och 54 skott räckte inte då AIK hade en storspelande Meeri Räisänen i kassen.


Norrbottningarna öppnade matchen bäst och skapade bra tryck i anfallszonen. Chanser skapades också men precis som Ronja Savolainen berättade i intervjun före matchen så har AIK en bra målvakt i Meeri Räisänen som inte släppte några puckar bakom sig i första perioden. AIK jämnade ut spelet något halvvägs in på perioden, men 0-0 stod sig efter 20 minuter.

Utdelning för gästerna kom istället 34 sekunder in på mittronden då Noora Tulus snyggt droppade pucken till Emma Nordin som bombade in 0-1 med ett direktskott. Det var sen LHF/MSSK som dominerade spelet i den andra perioden där man också skapade flera målchanser. Men en storspelande Räisänen i AIK-kassen såg till att det bara stod 0-1 efter 40 minuter.

Fem minuter in på den tredje perioden lyckades AIK kvittera på en kontring då Fanny Rask satte 1-1. Målet gav hemmalaget energi som gjorde sin klart bästa period i matchen. 13:18 kom också 2-1 för AIK genom Louise Nordberg Tenglin som avlossade ett skott från sin backposition. Gästerna åkte sen på ett matchstraff i slutet av matchen och hemmalaget kunde hålla undan och ta samtliga tre poäng.