• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Luleå Hockey knöt inte säcken mot Skellefteå

19 januari 2021 21:50
SHL

Luleå Hockey hade ledningen två gånger om hemma mot Skellefteå men fick se gästerna hämta ikapp och till slut vinna matchen efter straffar med siffrorna 3-2.


Luleå Hockey satte an tonen i den första perioden där skottövertaget var 10-2 till hemmalaget efter 20 spelade minuter. Detta i mångt och mycket en effekt av ett extremt väl genomfört presspel från Norrbottningarnas sida där man helt enkelt vann tillbaka pucken gång på gång vilket i sin tur medförde ett lågt puckinnehav för motståndarna. Skellefteå stod dock emot på ett bra sätt i egen zon och släppte inte igenom de riktigt farliga chanserna och 0-0 lyste på tavlan i första periodpaus.

Inledningen av den andra perioden bjöd på en scenförändringar där det var Skellefteå som tog tag i taktpinnen och tryckte på men två utvisningar i följd för gästerna några minuter senare gjorde såklart att spelövertaget mattades av. Istället var det Luleå Hockey som tog ledningen via ett mål direkt på tekning där Victor Berglunds backskott gick in via Niklas Olausson till 1-0. Ett resultat som stod sig till den andra pausvilan.

Den tredje perioden var sedan bara knappt fem minuter gammal då Skellefteå fick in sin kvittering och strax efter det drog Luleå Hockey på sig två utvisningar i tät följd och tvingades spela tre mot fem i över en och en halv minut. Men man försvarade sig med den äran även om gästerna var ett stolpskott ifrån ett ledningsmål. Istället var det Einar Emanuelsson som gav hemmalaget ledningen halvvägs in i perioden innan Skellefteå åter replikerade och matchen gick till förlängning med ställningen 2-2.

Matchen gick till slut hela vägen till straffavgörande och där förvaltade Skellefteå sina straffar bättre och knep alltså bonuspoängen. Härnäst väntar ny match hemma på torsdag för Luleå Hockey då Växjö kommer på besök.