Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Luleå Hockey knöt inte säcken mot Skellefteå

19 januari 2021 21:50
SHL

Luleå Hockey hade ledningen två gånger om hemma mot Skellefteå men fick se gästerna hämta ikapp och till slut vinna matchen efter straffar med siffrorna 3-2.


Luleå Hockey satte an tonen i den första perioden där skottövertaget var 10-2 till hemmalaget efter 20 spelade minuter. Detta i mångt och mycket en effekt av ett extremt väl genomfört presspel från Norrbottningarnas sida där man helt enkelt vann tillbaka pucken gång på gång vilket i sin tur medförde ett lågt puckinnehav för motståndarna. Skellefteå stod dock emot på ett bra sätt i egen zon och släppte inte igenom de riktigt farliga chanserna och 0-0 lyste på tavlan i första periodpaus.

Inledningen av den andra perioden bjöd på en scenförändringar där det var Skellefteå som tog tag i taktpinnen och tryckte på men två utvisningar i följd för gästerna några minuter senare gjorde såklart att spelövertaget mattades av. Istället var det Luleå Hockey som tog ledningen via ett mål direkt på tekning där Victor Berglunds backskott gick in via Niklas Olausson till 1-0. Ett resultat som stod sig till den andra pausvilan.

Den tredje perioden var sedan bara knappt fem minuter gammal då Skellefteå fick in sin kvittering och strax efter det drog Luleå Hockey på sig två utvisningar i tät följd och tvingades spela tre mot fem i över en och en halv minut. Men man försvarade sig med den äran även om gästerna var ett stolpskott ifrån ett ledningsmål. Istället var det Einar Emanuelsson som gav hemmalaget ledningen halvvägs in i perioden innan Skellefteå åter replikerade och matchen gick till förlängning med ställningen 2-2.

Matchen gick till slut hela vägen till straffavgörande och där förvaltade Skellefteå sina straffar bättre och knep alltså bonuspoängen. Härnäst väntar ny match hemma på torsdag för Luleå Hockey då Växjö kommer på besök.