• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Linköping
LHC

Tredje raka för Luleå Hockey

12 januari 2021 21:10
SHL

Luleå Hockey tog tredje raka segern när man besegrade Linköping hemma under tisdagskvällen. Matchen var jämn med ett visst spelövertag för Norrbottningarna som till slut vann med 2-1.


Luleå Hockey tog tag i spelet omgående i den första perioden och var i förarsätet ända fram till periodpaus. Norrbottningarna satte press på gästerna både med och utan puck och hade skottövertag 12-5 efter 20 spelade minuter. Laget gjorde det mesta rätt och skapade bra lägen men det där riktiga bettet saknades i avsluten och målnollorna var intakta i paus.

I den andra perioden var det istället Linköping som öppnade målskyttet och det redan efter 56 sekunder genom ett mål i powerplay. Carl Mattsson tog dock tillbaka hemmalaget målmässigt in i matchen då han kvitterade till 1-1 efter 05:13. Nio minuter senare hade Luleå Hockey vänt på steken då man i kölvattnet av ett powerplay lyckades behålla trycket på gästerna och slutligen så sköt Oscar Engsund ett skott som gick in via Arttu Ilomäki.

Den tredje perioden blev jämn med ett böljande spel med få avbrott och tiden började rinna iväg för Linköping. Än mer rann tiden iväg för gästerna som drabbades av en utvisning med endast 02:46 kvar att spela av den tredje perioden. Och när LHC till slut fick tag i pucken efter att man dödat av utvisningen så hade östgötarna blott 30 sekunder kvar av matchen och den här gången var för lite för att få till en kvittering. 2-1 till Luleå Hockey alltså som härnäst tar emot Brynäs hemma i Coop Norrbotten Arena på torsdag.