Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Ynglingarna visade vägen mot Brynäs

3 februari 2021 21:51
SHL

Luleå Hockeys ungdomskedja med Mattsson, Muzik och Lysell visade vägen i kvällens bortamatch mot Brynäs. Enheten låg bakom två av målen då Norrbottningarna vann med 5-1.


Matchinledningen blev mycket händelserik. På matchens sju första minuter hade Brynäs dragit på sig två utvisningar och Luleå Hockey hade prickat ramen hela tre gånger. Dessutom hann gästerna med att slå till två gånger i powerplay, ett mål i fem mot tre och ett i fem mot fyra, och hade alltså skaffat sig ett tidigt 2-0-övertag i matchen. Med lika många spelare på isen var det dock jämnare på isen och Brynäs skapade flertalet chanser men en alert Joel Lassinantti i målet, hårt jobbande lagkamrater framför densamma och med marginalerna på rätt sida så kunde Luleå Hockey gå till första pausvila med tvåmålsledningen och nollan intakt. Juhani Tyrväinen och Filip Hållander för övrigt gästernas målskyttar.

Spelbilden fortsatte dock i den andra perioden där Brynäs fick utdelning redan efter tre minuter och hade med det rejäl kontakt men repliken skulle komma redan i den andra perioden. Luleå Hockeys ungdomskedja med Carl Mattsson (1999) som center mellan Radek Muzik (2001) och Fabian Lysell (2003) gäckade motståndarförsvaret matchen igenom och åtta minuter efter Brynäs reducering spelade Mattsson pucken till rutinerade Daniel Sondell som skickade iväg det skott Muzik styrde in till viktiga 3-1. Detta till den tjeckiske anfallarens stora glädje då målet var det första i såväl SHL som i LHF-tröjan.

I den tredje perioden lyckades inte Brynäs komma upp i samma intensitet som tidigare i matchen och istället kunde Luleå Hockey kontrollerat spela av matchen. Efter fem minuter slog ynglingarna till igen då Carl Mattsson visade styrka med pucken och sköt in sin egen målvaktsretur trots uppvaktning från motståndarförsvarare. Drygt tre minuter från slutet gjorde sedan Linus Klasen mål för fjärde matchen i rad då han pricksköt in 5-1 vilket också stängde målskyttet för kvällen.