Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Luleå
LHF

Ynglingarna visade vägen mot Brynäs

3 februari 2021 21:51
SHL

Luleå Hockeys ungdomskedja med Mattsson, Muzik och Lysell visade vägen i kvällens bortamatch mot Brynäs. Enheten låg bakom två av målen då Norrbottningarna vann med 5-1.


Matchinledningen blev mycket händelserik. På matchens sju första minuter hade Brynäs dragit på sig två utvisningar och Luleå Hockey hade prickat ramen hela tre gånger. Dessutom hann gästerna med att slå till två gånger i powerplay, ett mål i fem mot tre och ett i fem mot fyra, och hade alltså skaffat sig ett tidigt 2-0-övertag i matchen. Med lika många spelare på isen var det dock jämnare på isen och Brynäs skapade flertalet chanser men en alert Joel Lassinantti i målet, hårt jobbande lagkamrater framför densamma och med marginalerna på rätt sida så kunde Luleå Hockey gå till första pausvila med tvåmålsledningen och nollan intakt. Juhani Tyrväinen och Filip Hållander för övrigt gästernas målskyttar.

Spelbilden fortsatte dock i den andra perioden där Brynäs fick utdelning redan efter tre minuter och hade med det rejäl kontakt men repliken skulle komma redan i den andra perioden. Luleå Hockeys ungdomskedja med Carl Mattsson (1999) som center mellan Radek Muzik (2001) och Fabian Lysell (2003) gäckade motståndarförsvaret matchen igenom och åtta minuter efter Brynäs reducering spelade Mattsson pucken till rutinerade Daniel Sondell som skickade iväg det skott Muzik styrde in till viktiga 3-1. Detta till den tjeckiske anfallarens stora glädje då målet var det första i såväl SHL som i LHF-tröjan.

I den tredje perioden lyckades inte Brynäs komma upp i samma intensitet som tidigare i matchen och istället kunde Luleå Hockey kontrollerat spela av matchen. Efter fem minuter slog ynglingarna till igen då Carl Mattsson visade styrka med pucken och sköt in sin egen målvaktsretur trots uppvaktning från motståndarförsvarare. Drygt tre minuter från slutet gjorde sedan Linus Klasen mål för fjärde matchen i rad då han pricksköt in 5-1 vilket också stängde målskyttet för kvällen.