Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Idag 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Felfritt boxplay grundlade segern mot Frölunda

7 januari 2021 21:39
SHL

Luleå Hockey dödade av tre raka utvisningar i ett skede då matchen vägde i den andra perioden. Detta lade grunden till torsdagens 3-0-seger borta mot Frölunda.


Frölunda och Luleå Hockey bjöd på en bra hockeymatch. Framförallt under de två inledande perioderna där bägge lagen visade upp ett intensivt spel med hög forechecking men också ett kvalitativt spel med puck och hemmalaget såväl som bortalaget hade spelet i olika sekvenser av matchen.

Norrbottningarna fick den bästa starten på matchen med mål redan efter tre minuter då Filip Hållander företagsamt stred för ytan framför målet då han sköt in en målvaktsretur trots uppvaktning från Frölundaspelare. Knappt två minuter senare dubblerades Luleå Hockey ledning då unge Fabian Lysell bågade in i skottsektorn och avslutade fräckt, genom att skjuta förbi en motståndarback, i det första krysset. Lysells första mål för Luleå Hockey och i SHL. Hemmalaget hade sedan en puck som dansade på mållinjen men det var gästerna som hade 2-0 med sig in i den första perioden.

I den andra perioden så drog sedan Luleå Hockey på sig tre utvisningar i följd och där avgjordes matchen. Frölunda visade nämligen upp ett riktigt bra spel i fem mot fyra men matchades av ett minst lika skärpt boxplayspel från gästerna och det som potentiellt kunde varit både reducering och kvittering gav alltså ingenting och fortsatt 2-0 för bortalaget.

I den tredje perioden sjönk sedan intensiteten i matchen vilket såklart gynnade Norrbottningarna som kunde bevaka ledningen. Det gjorde man också på bästa möjliga sätt och tillät inte Frölunda göra några mål för kvällen. Kombinationen av en het Jesper Wallstedt i målet och ett gediget försvarsarbete av övriga laget resulterade i 21 räddningar från Wallstedt och imponerande 25 täckta skott från utespelarna. I matchens slutminuter så fastställde Karl Fabricius slutresultatet till 3-0 i öppen kasse via ett skott hela vägen från egen zon.