• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Felfritt boxplay grundlade segern mot Frölunda

7 januari 2021 21:39
SHL

Luleå Hockey dödade av tre raka utvisningar i ett skede då matchen vägde i den andra perioden. Detta lade grunden till torsdagens 3-0-seger borta mot Frölunda.


Frölunda och Luleå Hockey bjöd på en bra hockeymatch. Framförallt under de två inledande perioderna där bägge lagen visade upp ett intensivt spel med hög forechecking men också ett kvalitativt spel med puck och hemmalaget såväl som bortalaget hade spelet i olika sekvenser av matchen.

Norrbottningarna fick den bästa starten på matchen med mål redan efter tre minuter då Filip Hållander företagsamt stred för ytan framför målet då han sköt in en målvaktsretur trots uppvaktning från Frölundaspelare. Knappt två minuter senare dubblerades Luleå Hockey ledning då unge Fabian Lysell bågade in i skottsektorn och avslutade fräckt, genom att skjuta förbi en motståndarback, i det första krysset. Lysells första mål för Luleå Hockey och i SHL. Hemmalaget hade sedan en puck som dansade på mållinjen men det var gästerna som hade 2-0 med sig in i den första perioden.

I den andra perioden så drog sedan Luleå Hockey på sig tre utvisningar i följd och där avgjordes matchen. Frölunda visade nämligen upp ett riktigt bra spel i fem mot fyra men matchades av ett minst lika skärpt boxplayspel från gästerna och det som potentiellt kunde varit både reducering och kvittering gav alltså ingenting och fortsatt 2-0 för bortalaget.

I den tredje perioden sjönk sedan intensiteten i matchen vilket såklart gynnade Norrbottningarna som kunde bevaka ledningen. Det gjorde man också på bästa möjliga sätt och tillät inte Frölunda göra några mål för kvällen. Kombinationen av en het Jesper Wallstedt i målet och ett gediget försvarsarbete av övriga laget resulterade i 21 räddningar från Wallstedt och imponerande 25 täckta skott från utespelarna. I matchens slutminuter så fastställde Karl Fabricius slutresultatet till 3-0 i öppen kasse via ett skott hela vägen från egen zon.