Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Drömmål när Luleå Hockey vann

14 januari 2021 21:50
SHL

Nils Lundkvist och Juhani Tyrväinen stod för ett riktigt drömmål i torsdagens match hemma mot Brynäs. Målet gav Luleå Hockey ledningen med 2-1 i en match som slutade 4-1 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tag i spelet direkt och skapade flera bra lägen redan under matchens två första minuter och fortsatte sedan pressa på. När Brynäs väl fick iväg sitt första skott på mål stod klockan på 08:21, då hade Norrbottningarna redan avlossat sju skott. Spelet jämnade ut sig under den andra halvan av perioden och med tre minuter kvar till paus fick gästerna chansen i powerplay och förlade spelet i Luleås zon i nästan en och en halv minut. Men hemmalaget redde ut stormen och 0-0 stod sig efter tjugo spelade minuter.

Målnollan spräcktes sedan i den andra perioden och det var Brynäs som öppnade målskyttet efter 06:45. Drygt två minuter senare drog sedan gästerna på sig ett matchstraff vilket gav Luleå Hockey chansen i powerplay i hela fem minuter och ett mål lyckades hemmalaget få till genom Erik Gustafsson som sköt in ett slagskott mellan benskydden på målvakten.

Matchen stod sedan och vägde under den första halvan av den tredje perioden men sen slog Luleå Hockey till med en måltrippel som avgjorde matchen och allt började med ett makalöst fint mål. Nils Lundkvist spelade fram pucken till Juhani Tyrväinen, placerad vid den högra stolpen, och tog fart för att båge in bakom målet. Tyrväinen spelade tillbaka pucken till Lundkvist som visade upp en speluppfattning av den högre skolan då han spelade tillbaka pucken till Tyrväinen. Detta i ett läge då samtliga motståndare hade blicken på Lundkvist vilket gav Tyrväinen helt öppet mål och 2-1 var ett faktum.

Efter målet kändes det som att luften gick ur Brynäs och drygt tre minuter från slutet sköt Oscar Engsund in 3-1 med ett skott från blålinjen. Gästerna plockade ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp men istället kunde Filip Hållander fastställa slutresultatet till 4-1. Tre poäng till Norrbotten som nu har fyra raka segrar, men det mest minnesvärda från den här matchen var helt klart samarbetet mellan Lundkvist och Tyrväinen till det matchvinnande målet.