• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Drömmål när Luleå Hockey vann

14 januari 2021 21:50
SHL

Nils Lundkvist och Juhani Tyrväinen stod för ett riktigt drömmål i torsdagens match hemma mot Brynäs. Målet gav Luleå Hockey ledningen med 2-1 i en match som slutade 4-1 till Norrbottningarna.


Luleå Hockey tog tag i spelet direkt och skapade flera bra lägen redan under matchens två första minuter och fortsatte sedan pressa på. När Brynäs väl fick iväg sitt första skott på mål stod klockan på 08:21, då hade Norrbottningarna redan avlossat sju skott. Spelet jämnade ut sig under den andra halvan av perioden och med tre minuter kvar till paus fick gästerna chansen i powerplay och förlade spelet i Luleås zon i nästan en och en halv minut. Men hemmalaget redde ut stormen och 0-0 stod sig efter tjugo spelade minuter.

Målnollan spräcktes sedan i den andra perioden och det var Brynäs som öppnade målskyttet efter 06:45. Drygt två minuter senare drog sedan gästerna på sig ett matchstraff vilket gav Luleå Hockey chansen i powerplay i hela fem minuter och ett mål lyckades hemmalaget få till genom Erik Gustafsson som sköt in ett slagskott mellan benskydden på målvakten.

Matchen stod sedan och vägde under den första halvan av den tredje perioden men sen slog Luleå Hockey till med en måltrippel som avgjorde matchen och allt började med ett makalöst fint mål. Nils Lundkvist spelade fram pucken till Juhani Tyrväinen, placerad vid den högra stolpen, och tog fart för att båge in bakom målet. Tyrväinen spelade tillbaka pucken till Lundkvist som visade upp en speluppfattning av den högre skolan då han spelade tillbaka pucken till Tyrväinen. Detta i ett läge då samtliga motståndare hade blicken på Lundkvist vilket gav Tyrväinen helt öppet mål och 2-1 var ett faktum.

Efter målet kändes det som att luften gick ur Brynäs och drygt tre minuter från slutet sköt Oscar Engsund in 3-1 med ett skott från blålinjen. Gästerna plockade ut målvakten i ett sista försök att komma ikapp men istället kunde Filip Hållander fastställa slutresultatet till 4-1. Tre poäng till Norrbotten som nu har fyra raka segrar, men det mest minnesvärda från den här matchen var helt klart samarbetet mellan Lundkvist och Tyrväinen till det matchvinnande målet.