• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Växjö
VLH

Fasth stängde ner Luleå Hockey

21 januari 2021 21:41
SHL

Växjö Lakers målvakt Viktor Fasth räddade samtliga 37 skott och nollade Luleå Hockey i Coop Norrbotten Arena. Matchen slutade 2-0 till gästernas favör.


Det blev en tajt match med två lag som visade bra skärpa, framförallt i den egna änden av spelplanen och trots ett ganska böljande spel så fick spelarna verkligen kämpa för att skapa kvalificerade målchanser. Allt eftersom tiden gick så tog dock Luleå Hockey tag i matchen mer och mer och efter två spelade perioder hade man spelövertaget och övertag i skottstatistiken med 22-9. 0-0 lyste dock alltjämt på måltavlan och detta till stor del tack vare ligans två bästa målvakter i Luleå Hockeys Jesper Wallstedt och Växjö Lakers Viktor Fasth där framförallt den sistnämnde sattes på hårdare prov.

Avgörandet kom i den tredje perioden där Växjö tog ledningen efter 07:40 och det på ett aningen snöpligt sätt då Jesper Wallstedt först stod för en jätteräddning men på returen kunde Emil Pettersson lyfta in 0-1. Luleå Hockey fortsatte att pressa på men Fasth stängde igen butiken, räddade samtliga 37 skott och nollade hemmalaget. Slutresultatet skrevs till 0-2 efter att gästerna gjort ett mål i tom kasse i slutminuterna.