• Huvudsponsorer

Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Onsdag Ons 24 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Idag 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Luleå
LHF

Övertidsförlust i slutsekunderna

23 januari 2021 17:50
SHL

Luleå Hockey föll med 2-1 i övertid borta mot Rögle BK under lördagen. Segermålet föll med endast 12 sekunder kvar att spela av förlängningen.


Det blev en överlag tajt match med två lag som visade prov på skicklighet i det defensiva spelet då Luleå Hockey gästade Rögle BK under lördagen. Inledningen på den första perioden blev ganska tillknäppt men hemmalaget öppnade målskyttet efter 12:20 via ett backskott som letade sig in genom trafiken. Efter målet lyfte Rögle sitt spel och avslutade den första perioden bäst.

I den andra perioden fick Luleå Hockey jobba hårt för att hålla sig kvar i matchen. Efter tre minuter drog man först på sig en tvåminutersutvisning och precis när man klarat av den så drabbades man av ett matchstraff och med det boxplay i fem minuter. Totalt alltså boxplay i sju minuter med endast tre sekunders spel fem mot fem där emellan. Norrbottningarna spottade dock i näven och dödade av det numerära underläget och med fullt manskap på isen så vann man faktiskt skottstatistiken i den andra perioden med 13-9.

Den tredje perioden var sedan blott två minuter gammal då Luleå Hockey fick till en kvittering. Arttu Ilomäki vann en offensiv tekning på den högra sidan, Filip Hållander snappade upp pucken och avslutade både snabbt och högt till 1-1. Återstoden av perioden var tämligen jämn sett till spelet men Norrbottningarna hade skottövertaget 11-7 och målskytten Hållander var endast en ribbträff från att ge Luleå Hockey ledningen.

Istället gick matchen till förlängning och där drog Rögle det längsta strået och avgjorde matchen 12 sekunder från slutet.