Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Söndag Sön 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Söndag Sön 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Skellefteå
SKE

Mardrömsperiod förstörde för Luleå Hockey

15 april 2021 21:15
SM-slutspel HERR

En svag andraperiod med dåligt fokus förstörde kvällen för Luleå Hockey i kvartsfinal #4. Norrbottningarna tappade nämligen 1-0 till 1-3 i mittenakten och föll till slut med 1-4 hemma mot Skellefteå. Det innebär 2-2 i matchserien som nu vänder till Västerbotten.


Från att ha haft problem med matchstarterna så var det nästan att Luleå Hockey flög fram i den första perioden av den fjärde kvartsfinalmatchen. Hemmalaget hade det mesta och tog också logiskt ledningen redan efter två minuter då Chris DeSousa checkade fast pucken bakom Skellefteåmålet och hittade Radek Muzik i slottet och 1-0 var ett faktum. Norrbottningarna hade bud på mer och vann skotten med 16-8 i den första perioden men fick nöja sig med en ettmålsledning.

Sen följde en riktig mardrömsperiod för Luleå Hockey som dessvärre grusade chanserna till seger rejält. I spel fem mot fyra så släppte hemmalaget iväg ett friläge för Skellefteå som kvitterade och i efterdyningarna till det kom så 2-1 till gästerna. Innan perioden var slut hade bortalaget dessutom ökat på till 3-1 och allt detta i situationer där Norrbottningarna inte hade full fokus på defensiven.

3-1 blev sedan 4-1 i den tredje perioden och matchserien är med det kvitterad till ställningen 2-2. På lördag väntar kvartsfinalmatch fem nere i Skellefteå och nu kan man säga att det är bäst av tre som gäller.