Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Söndag Sön 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Måndag Mån 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Söndag Sön 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Luleå/MSSK
LHF/MSSK

Jämn match men inga poäng

12 september 2021 14:47
Damlaget

Två snabba mål av LIF-nyförvärvet Phoebe Staenz gjorde att söndagsmatchen mot regerande svenska mästaren Luleå fick en riktigt spännande avslutning.
– Men dessvärre räckte vi inte hela vägen fram. Vi behöver bli lite hungrigare på andrapuckarna, konstaterar tränaren Mathias Olsson efter 2-4-förlusten på hemmais.


Leksingarna började matchen bra, och trots att laget drabbades av fyra raka utvisningar höll man undan och såg till att den första perioden slutade mållös.
– Jule (Flötgen) gjorde det väldigt bra i målet, samtidigt som hela laget jobbade och slet för att hålla puckarna borta. Tyvärr släppte vi in två puckar i den andra perioden i stället, och det känns som att vi nog behöver jobba lite på självförtroendet där. När det går emot oss är det nästan som att det känns som att vi inte riktigt tror på oss själva. Vi behöver få in en starkare vägra-förlora-mentalitet, menar tränare Olsson.

Gästernas ledning utökades till 3-0 i början av den tredje perioden, men i slutet av samma period kom en stark målmässig uppryckning av hemmalaget. Phoebe Staenz två fullträffar inom loppet av en och en halv minut innebar att ställningen var 2-3 med lite drygt två minuter kvar av perioden.
Ett bortamål i öppen kasse gjorde dock att den halvöppna poängdörren stängdes för den här gången, och leksingarna kunde konstatera att säsongens upplaga av SDHL inletts av två nollpoängare på hemmais.
– Det är klart att det känns surt att vi har gjort två ganska bra matcher och inte fått med oss en enda poäng, säger Mathias Olsson.
– Men om man bortser från poängen tycker jag att vi framförallt ska ta med oss två riktigt bra förstaperioder. Kan vi bygga vidare på dessa ser det väldigt bra ut.

Och när det gäller förbättringspotentialen nämner Olsson, utöver självförtrondet, vägra-förlora-mentaliteten och att laget ska bli hetare på andrapuckarna, även detta:
– Jag vill att tjejerna ska förstå hur bra de är! Om de förstår hur bra det här laget faktiskt är när alla tror på det och spelar ut, då kan vi bli en otrevlig överraskning för många lag i den här serien.

Kommande helg väntar bortamatcher mot HV71 och Göteborg.