Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Säsongskort: frågor och svar

Här kommer frågor och svar kring vad som gäller för möjligheten att gå på våra hemmamatcher i SHL och SDHL för er som har köpt säsongskort för 2020/2021. Förhoppningsvis rätas eventuella frågetecken ut, annars finns alltid [email protected] vid funderingar.

Det viktigaste och mest självklara är att alla som kommer till Coop Norrbotten Arena är friska och helt utan feber, hosta eller andra symptom på potentiell covid-19. Och är det så att man börjar känna några symptom under matchen så lämnar man arenan snarast möjligt.

Hur många åskådare får det vara på varje hemmamatch?
- Sedan den 1 november är publiktaket i SHL och SDHL 300 personer.

Vilka är det som får ta del av dom platser som finns till varje hemmamatch?
- I första hand våra säsongskortsinnehavare och först i andra hand kommer biljetter läggas ut till allmän försäljning via biljett.luleahockey.se. Rent praktiskt ser det ut som att det inte kommer finnas några SHL-biljetter till allmän försäljning men att det kan komma att finnas SDHL-biljetter.

Hur ofta kommer jag med säsongskort kunna gå på hemmamatcherna?
- Med ett publiktak på 300 personer kommer våra säsongskortsinnehavare kunna gå på var femte match i SHL och i praktiken oftare på våra SDHL-matcher. Ändras publiktaket kommer man kunna gå oftare eller sällan beroende på vilka nivåer som gäller.

Hur har det bestämts vilka matcher jag får gå på?
- Det har gjorts en jämn fördelning mellan de olika sektionerna per match. Vilket i dagsläget innebär att vi har fem grupper som i tur och ordning kommer få gå på matcherna. Platser från samma sektion och rad kommer få biljetter till samma matcher. Detta för att familjer eller andra sällskap oftast har sina säsongskort på samma rad och att de skall kunna gå på samma matcher.

Hur får man tag på sin biljett till hemmamatcherna?
- Inför varje hemmamatch i SHL skickar föreningen ut engångskoder till dom säsongskortsinnehavare som har möjlighet att gå på den aktuella hemmamatchen. Dessa kan sedan gå in via en speciell länk som finns i mailet och boka sina platser med hjälp av den kod som medföljer. När det gäller SDHL-matcherna håller vi samma rutin som tidigare med anmälning via formulär på hemsidan – för vilket det går ut länk till säsongskortsinnehavarna via e-post.

När måste jag senast ha valt min plats och hämtat min biljett?
- Detta behöver ske senast 24 timmar före aktuell match. Därefter kommer eventuellt kvarvarande platser erbjudas andra med säsongskort.

Hur bestäms det vilken plats jag får sitta på?
- När du går in på biljettsidan har du möjlighet att själv välja din plats. Och är det så att ni är två personer från samma familj/sällskap så kan ni välja någon av dom platser där man kan boka två bredvid varandra. Det finns fler valbara platser än det finns tillgängliga biljetter så vi hoppas alla kommer bli nöjda.

Hur blir det för mig som har mer än två säsongskort kopplade till min e-post?
- Då kommer du få flera mail med olika koder för att boka dina platser. Observera att dom mailen inte behöver komma samtidigt, utan det kan dröja lite då varje mail skickas var för sig.

Varför får jag inte sitta på den plats som jag köpt säsongskortet på?
- Utifrån restriktionerna kring avstånd i arenan kommer varannan rad att lämnas tom. Dessutom får man som mest sitta två personer i ett sällskap bredvid varandra. I övrigt är det två tomma platser i bredd som gäller. Plus att man inte kommer kunna gå på varje match. Det gör det i praktiken omöjligt för oss att beakta var i arenan man normalt har sitt säsongskort.

Vad händer om publiktaket minskas efter att jag fått min biljett?
- Om publiktaket minskas efter att vi skickat ut koderna till en aktuell match så kommer dom e-biljetterna bli ogiltiga och vi kommer skicka ut nya, alternativt återgå till anmälningar via formulär på hemsidan som i början av säsongen. Mer information om detta går då ut via LHF:s hemsida, sociala medier och nyhetsbrev.

Hur blir det för mig som har ett ståplatskort? 
- Vi har bara möjlighet att ta emot sittande publik på våra hemmamatcher. Alla som har säsongskort på H-läktaren kommer att kunna välja platser på P-läktaren i första hand och O-läktaren i andra hand.

Vad gäller för mig som har säsongskort på våra hcp-läktare?
- Ni kommer att kunna besöka våra hemmamatcher på samma sätt som alla andra. Ni kommer att kontaktas direkt av biljettansvarig med mer information om vad som gäller specifikt för er.

Hur gör jag om jag inte kommer kunna gå på en match som jag fått biljett till?
- Då låter man bli att hämta ut sin biljett. Vilket gör att vi med kort varsel kommer kunna erbjuda platsen till någon annan med säsongskort.

Kan jag överlåta min biljett till någon annan?
- Ja, säsongskorten är inte personliga. Gör det genom att dela din kod till den aktuella matchen till någon annan. Det som är viktigt då är att den andra personen loggar in på biljettsidan och hämtar biljetten med den aktuella koden, för på så vis vet vi vem som varit på matchen och kan smittspåra om det behövs.

Kan jag byta match med någon annan som har säsongskort?
- Ja, om ni kommer överens om att överlåta koderna till varandra enligt ovan.

Vad gäller då rent praktiskt kring matcherna, när öppnar arenan?
- Dörrarna till Coop Norrbotten Arena öppnas X timmar före nedsläpp i SHL och X timmar före nedsläpp i SDHL. Dom gånger vi spelar hemmamatcher i både SHL och SDHL samma dag kan speciella tider gälla.

Vad gäller med parkeringen?
- Det är fri parkering på Coop Norrbotten Arenas parkering för tillfället.

Var skall jag gå in?
- Du som normalt sätt har säsongskort och som hämtat ut din e-biljett går in genom huvudentrén. Vänligen håll gott avstånd medan ni köar och därefter när ni kommit in i arenan.

Kommer kioskerna vara öppna?
- Ja, dock kan det vara ett begränsat utbud och det kommer vara kontantfritt i kioskerna så länge vi har restriktioner, det innebär att det bara går att handla med kort.

Kommer souvenirbutiken vara öppen?
Nej, souvenirbutiken kommer inte vara öppen. Vi hänvisar tillsvidare till shop.luleahockey.se.

Kommer toaletterna vara öppna?
- Ja, alla toaletter kommer vara öppna som vanligt. Vänligen tvätta händerna varje gång du varit där.

Finns det handsprit?
- Ja, det finns stationer inne i arenan där man kan använda handsprit.

Vad gäller efter matcherna?
- Då lämnar man arenan på ett sätt som minimerar såväl köer som trängsel. Sitt gärna kvar på din plats lite extra till dess du känner att du kan lämna på ett tryggt sätt för dig och för andra.