Luleå Hockey bjöd hemmapubliken på målfest
Publicerad: 2021-11-06
SHL
Luleå Hockey visade sig från sin bästa sida inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena då Djurgården stod för motståndet. Norrbottningarna gjorde allting rätt och vann matchen med 7-0.

Det blev en sån där kväll då allting fungerade och allting studsade rätt för Luleå Hockey. Hemmalaget satte an tonen redan efter några byten och släppte aldrig taget. Norrbottningarna vann skottstatistiken med 15-6 i den första perioden vilket också speglade matchbilden. 1-0 kom redan efter tre minuter då Linus Fröberg styrde in en backhandlyftning mot mål från Brendan Shinnimin. Fem minuter från pausvilan slog Luleå Hockey till med två mål inom loppet av elva sekunder. Först Sami Lepistö som slog in sin egen retur till 2-0 och direkt efter det Pontus Andreasson som tryckte in 3-0. Samtliga mål tillkom efter vunna närkamper framför målet.

Matchbilden fortsatte i den andra perioden där hemmalaget adderade två mål genom Isac Brännström och Jonas Berglund. I den tredje perioden adderade laget ytterligare två fullträffar. Först Jonathan Andersson som fyllde på i ett anfall till 6-0 och slutligen Linus Omark som i spel fem mot fyra sköt in 7-0 vilket alltså blev slutresultat. Extra plus även till målvakten Jesper Wallstedt som höll nollan för andra matchen i rad.