Korttidslån med dansk forward
Publicerad: 2018-11-15
Utifrån det aktuella skadeläget i Luleå Hockey/MSSK har föreningen valt att låna den 22-åriga danska forwarden Silke Lave Glud de kommande två veckorna.

Om Silke blir spelklar hos förbundet är tanken att hon skall debutera för Luleå Hockey/MSSK i fredagens rekordmatch i Coop Norrbotten Arena. Hon kommer då spela i tröja nummer 17.

Fredrik Glader, sportchef

– Det har varit ett tufft landslagsuppehåll för oss i Luleå Hockey/MSSK där vi har en del skador och skavanker som gör att vi behöver förstärka truppen de kommande två veckorna. Vi har därför valt att låna in Silke Lave Glud från Herlev i Danmark. Hon kommer vara med oss under denna helg och nästa.

– Silke är en riktigt intressant spelare som de senaste säsongerna spelat både J20 och J18 med killar hemma i Danmark. I och med denna situation så får hon chansen att prova på ytterligare en nivå upp i sin karriär.

– Hon är en i huvudsak offensiv spelare som är trygg med pucken och som har en förmåga att producera poäng. Och det här är en bra chans för bägge parter att bekanta sig med varandra om det skulle visa sig att hon i framtiden skulle kunna bli en spelare för LHF/MSSK.

Silke Lave Glud

– Det känns som en jättespännande möjlighet att få spela i den högsta svenska ligan och att dessutom få spela med Luleå Hockey/MSSK som är regerande mästare gör det inte sämre.

– Att få göra debut under Rekordmatchen inför storpublik känns också väldigt spännande och säkert kommer jag vara lite nervös eftersom jag inte är van att spela inför så mycket folk, men framför allt är jag väldigt förväntansfull över det här äventyret.

Länk till Silke Lave Glud på EliteProspects.

LHF Kommunikation Robert Hedlund