• Huvudsponsorer

Kontraktsförlängning med Glader

26 december 2017 15:20
SDHL

Inför tisdagens hemmamatch mellan Luleå Hockey och Karlskrona presenterades en kontraktsförlängning med sportchefen och tränaren för Luleå Hockey/MSSK Fredrik Glader.


Luleå Hockeys fokuserade satsning på dam- och tjejhockey går vidare med full kraft. Det är en av föreningens viktigaste strategiska aktiviteter. För att säkra en kontinuitet i vår resa med att "Ge tjejerna chansen" så har föreningen tecknat ett nytt tvåårsavtal som Sportchef och tränare med Fredrik Glader.

Luleå Hockeys dam- och tjejverksamhet består idag av ett av Sveriges bästa elitlag. Dessutom med ett damlag i div 1, ett utvecklingslag samt en allt större flickverksamhet. Ambitionen är att verksamheten skall fortsätta att växa med fortsatt hög takt. En viktig del i detta är Luleå Kommun och Luleå Hockeys ansökan om NIU-verksamhet för tjejer från och med hösten 2019.

Stefan Enbom
– Det känns fantastiskt bra att Fredrik har valt att fortsätta som sportchef och tränare för LHF/MSSK. Det betyder att vi kan fortsätta att accelerera vår satsning på dam- och tjejhockeyn. Fredrik har som Sportchef har gjort ett mycket bra arbete med att bygga upp vår verksamhet de senaste 2,5 åren och det här innebär att vi kommer kunna ha fortsatt kontinuitet. Han har dessutom som tränare, tillsammans med alla övriga ledare och spelare, nått sportsliga framgångar som har överträffat de förväntningar som vi hade när det här initiativet startade.

Fredrik Glader
– Jag är väldigt glad att Luleå Hockey ger mig möjligheten att fortsätta som Sportchef och tränare för LHF/MSSK. Föreningens höga ambitioner när det gäller att bygga en stark dam- och ungdomsverksamheten gör att jobbet är fantastiskt roligt. Jag får också chansen att jobba med mycket kompetenta kollegor och helt underbara elitspelare som gör sitt yttersta för att vi skall kunna utvecklas tillsammans. Att det dessutom sker i en förening med enormt härliga fans och supportrar gör att det känns extra bra.