Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb

Lassinantti nollade Skellefteå

14 april 2021 21:48
SM-slutspel HERR

Luleå Hockey vann den tredje kvartsfinalmatchen hemma mot Skellefteå AIK med minsta möjliga marginal. Joel Lassinantti höll nollan och Daniel Sondell blev ende målskytt då Norrbottningarna vann med 1-0 och har med det 2-1 i matchövertag.


Skellefteå inledde den tredje kvartsfinalmatchen bäst och satte periodvis hård press mot Luleåkassen under mattens första tjugo minuter. Bäst chans hade gästernas Jonatan Berggren som faktiskt hade öppet mål men fick inte träff på pucken. Västerbottningarna vann också skotten med 11-5 i den första perioden men hemmalagets försvar höll emot och längst bak gjorde målvakten Joel Lassinantti en ny stormatch.

I den andra perioden så jämnade spelet ut sig och det kändes som att matchbilden mer var i hemmalagets smak och Norrbottningarna hade tämligen god kontroll på händelserna. Spelet såg likadant ut i den tredje perioden där gästerna aldrig lyckades hitta tillbaka till den anfallsenergi som man visade upp i början av matchen. Det hela kom slutligen att avgöras drygt fem minuter från slutet då Oscar Engsund, i spel fem mot fyra, hittade fram till Daniel Sondell som krutade in 1-0. Detta med tiondelar kvar av det numerära överläget.

Återstående tiden höll sedan Luleå Hockey emot och trots att gästerna plockade ut målvakten i jakten på en kvittering så slutade alltså den tredje kvartsfinalmatchen 1-0 till Norrbottningarna som också leder matchserien med 2-1. Imorgon är det dags för nästa rond då match #4 väntar i Coop Norrbotten Arena.