Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Lassinantti nollade Skellefteå

14 april 2021 21:48
SM-slutspel HERR

Luleå Hockey vann den tredje kvartsfinalmatchen hemma mot Skellefteå AIK med minsta möjliga marginal. Joel Lassinantti höll nollan och Daniel Sondell blev ende målskytt då Norrbottningarna vann med 1-0 och har med det 2-1 i matchövertag.


Skellefteå inledde den tredje kvartsfinalmatchen bäst och satte periodvis hård press mot Luleåkassen under mattens första tjugo minuter. Bäst chans hade gästernas Jonatan Berggren som faktiskt hade öppet mål men fick inte träff på pucken. Västerbottningarna vann också skotten med 11-5 i den första perioden men hemmalagets försvar höll emot och längst bak gjorde målvakten Joel Lassinantti en ny stormatch.

I den andra perioden så jämnade spelet ut sig och det kändes som att matchbilden mer var i hemmalagets smak och Norrbottningarna hade tämligen god kontroll på händelserna. Spelet såg likadant ut i den tredje perioden där gästerna aldrig lyckades hitta tillbaka till den anfallsenergi som man visade upp i början av matchen. Det hela kom slutligen att avgöras drygt fem minuter från slutet då Oscar Engsund, i spel fem mot fyra, hittade fram till Daniel Sondell som krutade in 1-0. Detta med tiondelar kvar av det numerära överläget.

Återstående tiden höll sedan Luleå Hockey emot och trots att gästerna plockade ut målvakten i jakten på en kvittering så slutade alltså den tredje kvartsfinalmatchen 1-0 till Norrbottningarna som också leder matchserien med 2-1. Imorgon är det dags för nästa rond då match #4 väntar i Coop Norrbotten Arena.