Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

"Kommer bli roliga matcher"

22 oktober 2021 12:30
JUNIOR

J20-backen Andreas Rådberg om senaste derbysegrarna mot Skellefteå samt tankar inför helgens hemmamatcher där Leksand och Mora kommer på besök. Damjun möter Björklöven i ett dubbelmöte i Umeå. Även J18 spelar matcher i helgen där dem tar sig an Vännäs och Björklöven på bortaplan.


J20 vann säsongens första derby där man rivstartade och hade 4-0 efter den första perioden. Skellefteå närmade sig sen men det blev tillslut seger med 6-3.

– Vi startade bra och gjorde en av våra bästa perioder hittills den här säsongen, sen gick vi ner oss samtidigt som Skellefteå ryckte upp sig. Men vi lyckades tillslut vinna vilket såklart var skönt, säger Rådberg.

Man vann även andra derbyt, då en betydligt mer tight batalj där Hubert Forsberg Zetterström fick hålla nollan och slutresultatet skrevs till 3-0.

– Det blev helt motsatt mot för förra matchen, vi var helt utspelade I den första perioden. Men vi lyckades hålla tätt och sen växte vi in i matchen mer och mer. Vi hade en 1-0 ledning inför den tredje perioden där vi gör det bra och kunde stänga ner dem och spela av matchen på ett bra sätt som vi är nöjda med.

Rådberg som har öppnat säsongen starkt med nio inspelade poäng på elva matcher säger så här om sin egen säsongsinledning.

– Det känns bra, kommer in I det mer och mer och det känns bättre och bättre. Nu börjar man vänja sig att vi är tillbaka i normal vardag med många matcher vilket är roligt.

Nu har laget haft en spelledig helg och vi frågar Rådberg vad man har fokuserat på träningarna under veckan.

– Försvarsspelet där vi tränat på att sortera rätt, sen har vi jobbat mycket på att ta oss mot kassen och att involvera oss backar i anfallsspelet.

Leksand och Mora väntar som sagt i helgen och Rådberg tror på roliga matcher.

– Leksand ligger precis bakom oss I tabellen och Mora har gått bra så det blir nog roliga matcher som också är viktiga. Det vi har haft svårt för under säsongen är att vi varit lite ojämna i matcherna, ibland kan vi dominera spelet och ibland går vi ner oss. Nyckeln och målet i helgen är att få till matcher där vi håller hög nivå under 60 minuter, lyckas vi med det har vi goda chanser att ta hem nio poäng.

Kom gärna och se våra talanger spela bra och underhållande matcher i högklassiga juniorligor, fri entré gäller på samtliga hemmamatcher. Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Svenskhockey.tv där samtliga juniormatcher sänds.