• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Vägen till Luleå Hockey - Axel Levander

29 juni 2017 12:00
Herr

Han är nyss fyllda tjugo men har redan hunnit gå den långa vägen till SHL. Fjolårssäsongen blev händelserik för Axel Levander som nu siktar mot nya mål.


Den gångna säsongen har varit minst sagt händelserik för anfallaren Axel Levander. Inför säsongen anlände han efter att vad som kan ses som en mindre lyckad säsong i Modo: s J20-lag. Ett halvår senare hade stått för en kanonsäsong i Luleå Hockeys J20, en säsong som gav sådant eko att han i mars skrev ett seniorkontrakt med norrbottningarna.
– Tiden i Modo var väldigt lärorik. Man flyttade till Ö-vik för att ta steget till J20 SuperElit men var inte tillräckligt bra och fick begränsat med istid. Det är tungt när man älskar att spela hockey. Samtidigt hade jag haft körtelfeber under sommaren och kunde inte träna ordentligt vilket såklart påverkade.

Uppvuxen i Nordmaling, mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik, var Björklöven och Modo de naturliga lagen att se upp till. Det blev också så småningom pojklagsspel och juniorspel i Björklöven med hjälp av föräldrar som dagligen skjutsade till träningarna i Umeå. Inför säsongen 2015/16 bar flyttlasset av till Ö-vik och Modo för spel i J20. En säsong som inte blev vad Axel tänkt sig med sju poäng på trettio matcher. Nu väntade en viktig säsong som sistaårsjunior. En säsong som ofta stakar ut vägen för framtiden. Då hörde Luleå Hockey av sig.
– Jag är i grunden en person som ger allt och ser vart det leder så egentligen var jag inte orolig inför säsongen 2016/17. Men det är klart att man kände en viss stress eftersom det är ett viktigt år. Efter det så konkurrerar man ju med alla spelare och man blir ju inte jätteattraktiv om man gjort en dålig säsong, berättar Levander som kunde se fram emot en försäsong utan skadebekymmer.
– Den största skillnaden var att jag kunde träna stenhårt under sommaren och nästan ta ikapp det jag missat året innan. Om man ser till var jag står i dag så får man det bara bekräftat att man aldrig ska ge upp.

Säsongen i Luleå Hockeys J20-lag blev en succé där anfallaren var en av de ledande offensiva spelarna i laget.
– Förutom att jag fick möjligheten att träna bra så klickade allt när jag kom till Luleå. Spelet, staden, lagkamraterna – ja allting kändes verkligen jättebra och allt det där har gjort ett det gick vägen för mig förra säsongen.

Nu står Axel Levander inför en ny utmaning. Ifjol var han en ledande spelare i sitt J20-lag men nu börjar den långa resan att etablera sig i Luleå Hockey och SHL. På många sätt är det som att börja om från ruta ett.
– Det ska bli jättespännande och kul att bevisa vad man kan och ta det därifrån. Det är klart att det blir en omställning men jag har ju varit i samma sits tidigare. Jag hade min säsong i Modo där man var tvungen att visa att man skulle ha en plats i laget och jag har heller inte varit den mest talangfulla spelaren som ung och aldrig varit tillräckligt bra för att få mycket istid.
– Jag tror att jag på så sätt kan ha en fördel då jag varit med om det förut och vet att man måste jobba hårt för att ta sig nånstans men också att man faktiskt kan nå sina mål genom hårt jobb.