Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

Luleå Hockey avgjorde i powerplay

16 oktober 2021 18:20
SHL

Luleå Hockey vann en tajt match borta mot Brynäs under lördagen och det var powerplay som blev tungan på vågen. Norrbottningarna gjorde två mål i den spelformen i en match som slutade 4-2.


Den första perioden blev inget vidare för Luleå Hockey. Laget hade problem med passningsspelet och med det hade man också svårt att etablera långa anfall på motståndarna. Det lyckades Brynäs desto bättre med och hemmalaget hade större delen av puckinnehavet i den första perioden. Gästrikarnas ledningsmål efter 09:24 kändes rättvist men via ett powerplay strax före paus tog sig Luleå Hockey in i matchen via Brendan Shinnimin som dundrade in 1-1 på passning från Erik Gustafsson.

Luleå Hockeys problem med passningsspelet fortsatte i den andra perioden men samtidigt tilläts inte Brynäs att få ut lika mycket av sitt spel med puck och mittenakten blev både jämn och mållös. Istället kom matchen att avgöras i den tredje perioden och när Brynäs tog ledningen efter sju minuter var känslan att poängen skulle trilla in på hemmalagets konto.

Då klev Linus Omark in i handlingarna. Anfallaren tog in pucken i offensiv zon och vek på typiskt manér in i mitten och drog på sig motståndarnas uppmärksamhet. Precis då släppte han pucken i sidled till en framstormande Oscar Engsund som fick ett perfekt skottläge, siktade, och satte trissan i det bortre krysset. I matchens näst sista minut var det sedan dags för Omark att servera lagkamrater på nytt. Den här gången tog han pucken, i spel fem mot fyra, klev in bakom målet och passade kyligt fram till Linus Fröberg vid ”fel” stolpe och 3-2 var ett faktum.

Brynäs plockade ut målvakten i hopp om en kvittering men istället kunde Jonas Berglund, på backposition för dagen, fastställa slutresultatet till 4-2. Med det har Luleå Hockey nu tagit tolv poäng av tolv möjliga de fyra senaste matcherna.