Luleå Hockey/MSSK till semifinal
Publicerad: 2021-03-03
SM-slutspel dam
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens kvartsfinal hemma mot AIK med 8-2.

Norrbottningarna öppnade matchen bra och skapade direkt några hyfsade chanser. Även om gästerna stack upp ett par gånger så var det hemmalaget som förde spelet i den första perioden. Sara Grahn häll tätt samtidigt som LHF/MSSK var effektiva framåt och kunde gå ifrån till 3-0 innan perioden var färdigspelad. Ronja Savolainen fixade 1-0, efter ett bra tryck i powerplay hittade Petra Nieminen en fri Savolainen framför kassen som inte gjorde något misstag. Michela Cava gjorde turligt 2-0 när hon skickade en puck mot kassen som gick in i mål via en AIK-back. Och 48 sekunder före pausvilan slog Wilma Sjölund in 3-0 på en retur.

Gästerna fick sen den starten man ville och behövde i mittronden. Lisa Johansson gjorde 3-1 när AIK kom i ett tre mot ett-läge bara minuten in på perioden. Men norrbottningarna svarade kort därefter där Emma Nordin pangade in ett skott från långt håll då AIK-målvakten var bortspelad efter att pucken tidigare dansat på mållinjen. Och halvvägs in på perioden kom också blytunga 5-1, Nieminen pangade in ett direktskott efter ett vackert klapp klapp-spel i numerärt överläge. Och två minuter före pausvilan skickade Savolainen iväg ett höstlöv från sin backposition som gav 6-1.

AIK reducerade 06:28 in på den tredje perioden då Emmy Alasalmi sköt in ett direktskott i numerärt överläge. Minuten senare svarade hemmalaget då Hiirikoski styrde in ett skottpass från Savolainen. Och sex minuter före full tid fastställde Nieminen slutresultatet till 8-2 i powerplay med ett kvickt skott när hon snappade upp en lös puck. Därmed är Luleå Hockey/MSSK klara för semifinal som har sin början redan på söndag.