Nedsläpp: Luleå Hockey - Skellefteå
Publicerad: 2013-02-22

Det blir fest i ett fullsatt Coop Norrbotten Arena på lördag. För då spelas grundseriens femte och sista Bottenviksderby då Luleå Hockey tar emot Skellefteå AIK.



Luleå Hockey är i en fortsatt fin form och man är faktiskt just nu seriens formstarkaste lag med fyra segrar på de fem senaste matcherna. Senast blev det en till en början jämn match borta mot Växjö men ett ryck i den tredje perioden gav till slut seger 2-0.
- Det var en ganska jämn match, summerar Luleå Hockeys assisterande tränare Thomas “Bulan” Berglund”.
- Vi var det bättre laget i tredje perioden och i slutändan tycker jag också att vi vann rättvist.

Imorgon lördag väntar grundseriens femte och sista Bottenviksderby då Luleå Hockey tar emot Skellefteå AIK.
- Det är matcher med bra inramning så det ska bli riktigt kul. Det är två lag i form som möts och det är en match som gäller något så det kommer säkert bli underhållande, siar Thomas Berglund.
- Skellefteå vill ju säkra seriesegern och vi vill komma i en så bra position som möjligt inför slutspelet så det blir nog en kampfylld match.

De tidigare matcherna har i stort sett varit jämna där lagen har två segrar vardera med en liten fördel till Skellefteå. Luleå Hockey inledde säsongen med att besegra Skellefteå med 3-2 i hemmapremiären i september men sen replikerade västerbottningarna med två segrar i rad. Först i returen nere i Skellefteå som slutade 4-3 efter ett sent avgörande och SAIK vann även efterföljande match, uppe i Luleå med 3-0. Luleå Hockey återställde dock ordningen då man tog hem den senaste matchen nere i Skellefteå med 1-0 genom straffar där Linus Klasen och Jens Jakobs prickat in sina straffar. Återstår att se vem som tar hem det sista derbyt.



Notera att:
- Luleå Hockey är seriens formstarkaste lag med 12 poäng de fem senaste matcherna. Skellefteås facit är nio poäng.

- Seriens två tätaste lag möts. Luleå har släppt in 1,74 mål i snitt medan Skellefteå släppt in 1,92

- Skellefteå är seriens bästa lag i boxplay med en effektivitet på 87,05 procent

Tre senaste matcherna:
Växjö Lakers – Luleå Hockey 0-2
Luleå Hockey – Frölunda HC 6-1
Timrå IK – Luleå Hockey 1-3

Skellefteå AIK – Brynäs IF 9-1
Skellefteå AIK – AIK 5-2
HV71 – Skellefteå AIK 4-0

LHF Kommunikation Markus Tervamäki