Nilsson och Bolin om helgens matcher
Publicerad: 2020-01-19
JUNIOR
Luleå Hockeys J20-lag vann en match och förlorade en, samma lika blev det även för J18-laget på deras bortaturné.

I lördags besegrade J20 HV71 med 6-2 efter en stark mittperiod där man vände på steken och gick från 1-2 till 3-2.
– Det var ingen toppmatch från oss. Vi öppnade matchen svagt och hamnade i underläge, men det blev bättre och bättre och vi gjorde en stark andraperiod. Vi skapade mer chanser, fick puckarna mot mål och då fick vi också utdelning. Sen stängde vi matchen ganska bra i den tredje perioden där Jesper Wallstedt räddade de chanser dem väl skapade, säger forwarden Fabian Nilsson.

Och idag blev det en 4-2 förlust mot ett effektivt Linköping som fick en bra start.
– Precis som mot HV71 startade vi matchen dåligt och släppte in ett tidigt mål, vi vaknade inte riktigt till heller efter det och det rann iväg till 4-0 då vi släppte in lite för enkla mål. Halvvägs in i matchen klarade vi av ett boxplay där vi höll pucken inom laget, det gav oss energi och vi lyfte upp spelet och lyckades reducera två gånger. Vi hade bud på fler mål men det ville sig inte riktigt.

Nilsson om sin egen insats under helgens matcher.
– Det var inte mina bästa prestationer även om det kändes lite bättre i dagens match, men jag försökte göra grundjobbet och ta puckarna mot mål. Jag känner att jag har mer att ge och det ska jag försöka få ut till kommande matcher.

J18 förlorade i lördags en målsnål match mot Almtuna med 1-0.
– Dem spelade väldigt fysiskt och hade ett bra passningsspel. Men jag tycker inte vi kom upp i vår nivå, vi fick jaga väldigt mycket och det tog mycket energi som gjorde det svårt när vi väl skulle anfalla, säger forwarden Nils Bolin.

Och idag fick laget revansch då man besegrade Timrå med 4-3 efter straffar trots att man tidigt hamnade i ett 2-0 underläge.
– Vi fick en tuff start då dem gjorde två snabba mål i powerplay. Men vi kände hela tiden att vi hade dem i fem mot fem spelet och vi lyckades också vända på steken i den andra perioden. Sen var det en jämn tredjeperiod där dem tyvärr ändå kvitterade. Men vi tog bonuspoängen efter straffar och det var riktigt skönt och något vi ska bygga vidare på.

Bolin som bland annat stod för ett mål och en assist i dagens segermatch säger så här om sin egen insats under helgen.
– Har känt att det inte riktigt gått som jag velat de senaste matcherna, men Idag mot Timrå tycker jag att jag kom upp I en högre nivå och det är så jag vill fortsätta spela.

LHF Kommunikation Andreas Joanson