• Huvudsponsorer

Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Onsdag Ons 17 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Fredag Fre 26 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Söndag Sön 28 Februari Feb
Måndag Mån 1 Mars Mar
Onsdag Ons 3 Mars Mar
Söndag Sön 7 Mars Mar
Måndag Mån 8 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Onsdag Ons 10 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Fredag Fre 12 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Måndag Mån 15 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Luleå upp i serieledning efter seger mot Linköping

30 november 2019 20:47
SHL

Luleå Hockey tog sin sjätte raka seger då man bortabesegrade Linköping HC med 3-1 under lördagen. Trepoängaren gör att Norrbottningarna nu går upp i serieledning.


Luleå Hockey stod för en väl genomförd bortamatch mot Linköping HC under lördagen där framförallt spelet med puck blev vägvinnande. Gästerna visade upp ett fint passningsspel och lyckades med det sno åt sig större delen av puckinnehavet. Det i sin tur gav hemmalaget begränsad tid för sitt eget spel och under de två första perioderna fick Linköping iväg blott fem skott mot David Rautio i Luleåkassen. På andra sidan av isen visade dock östgötarna upp ett tätt försvarsspel och trots övertag i puckinnehav så hade inte Norrbottningarna så värst många lägen i den första perioden.

I den andra perioden lyckades dock Luleå Hockey få till bättre anfall och vann skotten med hela 11-1 men allt som oftast hade Jacob Johansson i Linköpings mål fri sikt på avsluten men till slut kom det så viktiga ledningsmålet för gästerna. Isac Brännström vann pucken i offensiv zon, passade vidare till Noel Gunler och stack direkt på mål. Under tiden hittade Gunler fram till Jonas Berglund med en passning rakt över centrallinjen i och Berglunds skott letade till slut sig mot bortre stolpen där nämnde Brännström påpassligt styrde in pucken.

Den tredje perioden började på bästa möjliga sätt då firma Ilomäki, Brännström och Gunler satte stenhård forechecking mot LHC-försvaret, snodde åt sig pucken där Gunler visade prov på speluppfattning med en snabb passning bakom ryggen till Arttu Iloämki som pricksköt in 0-2. Detta redan 01:43 in på den tredje perioden. Hemmalaget lyfte sitt spel i ett försök att jaga ikapp men drygt åtta minuter från slutet sköt Nils Lundkvist in 0-3 till gästerna som efter det bara hade att spela av matchen. Linköping reducerade visserligen till 1-3 genom ett mål i powerplay fem minuter från slutet men kom aldrig närmare än så.

Seger 3-1 till Luleå Hockey alltså som med det tog sin sjätte raka seger och av de tolv senaste matcherna har man vunnit elva. Som ytterligare grädde på moset så klev Norrbottningarna i och med segern upp i serieledning.