Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Onsdag Ons 19 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Måndag Mån 7 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Söndag Sön 27 Februari Feb
Onsdag Ons 2 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Söndag Sön 6 Mars Mar

Luleå upp i serieledning efter seger mot Linköping

30 november 2019 20:47
SHL

Luleå Hockey tog sin sjätte raka seger då man bortabesegrade Linköping HC med 3-1 under lördagen. Trepoängaren gör att Norrbottningarna nu går upp i serieledning.


Luleå Hockey stod för en väl genomförd bortamatch mot Linköping HC under lördagen där framförallt spelet med puck blev vägvinnande. Gästerna visade upp ett fint passningsspel och lyckades med det sno åt sig större delen av puckinnehavet. Det i sin tur gav hemmalaget begränsad tid för sitt eget spel och under de två första perioderna fick Linköping iväg blott fem skott mot David Rautio i Luleåkassen. På andra sidan av isen visade dock östgötarna upp ett tätt försvarsspel och trots övertag i puckinnehav så hade inte Norrbottningarna så värst många lägen i den första perioden.

I den andra perioden lyckades dock Luleå Hockey få till bättre anfall och vann skotten med hela 11-1 men allt som oftast hade Jacob Johansson i Linköpings mål fri sikt på avsluten men till slut kom det så viktiga ledningsmålet för gästerna. Isac Brännström vann pucken i offensiv zon, passade vidare till Noel Gunler och stack direkt på mål. Under tiden hittade Gunler fram till Jonas Berglund med en passning rakt över centrallinjen i och Berglunds skott letade till slut sig mot bortre stolpen där nämnde Brännström påpassligt styrde in pucken.

Den tredje perioden började på bästa möjliga sätt då firma Ilomäki, Brännström och Gunler satte stenhård forechecking mot LHC-försvaret, snodde åt sig pucken där Gunler visade prov på speluppfattning med en snabb passning bakom ryggen till Arttu Iloämki som pricksköt in 0-2. Detta redan 01:43 in på den tredje perioden. Hemmalaget lyfte sitt spel i ett försök att jaga ikapp men drygt åtta minuter från slutet sköt Nils Lundkvist in 0-3 till gästerna som efter det bara hade att spela av matchen. Linköping reducerade visserligen till 1-3 genom ett mål i powerplay fem minuter från slutet men kom aldrig närmare än så.

Seger 3-1 till Luleå Hockey alltså som med det tog sin sjätte raka seger och av de tolv senaste matcherna har man vunnit elva. Som ytterligare grädde på moset så klev Norrbottningarna i och med segern upp i serieledning.