• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Luleå Hockey vände och vann

14 november 2019 21:50
SHL

Luleå Hockey vann kvällens bortamatch mot Djurgården med 3-1. Samtliga Luleå-mål gjordes i den tredje perioden.


Norrbottningarna fick en mardrömstart på matchen då Tom Nilsson utnyttjade ett friläge efter bara 52 sekunder. Djurgården var det piggare laget de första minuterna och skapade bra tryck i gästernas zon, men Luleå ryckte upp sitt spel och hade ett flertal bra kvitteringschanser och två numerära överlägen. Men Niklas Svedberg i hemmalagets kasse såg till att Djurgården kunde gå till matchens första pausvila med ledning 1-0.

Fem minuter in på mittronden drabbades Oscar Engsund av ett matchstraff och nästan direkt efter det åkte gästerna på en till utvisning. Men Djurgården fick inte till sitt spel samtidigt som norrbottningarna hade ett bra boxplay och lyckades klara av det långa numerära underläget. Det var sen Luleå som var det spelförande laget och skapade mest chanser, men 1-0 stod sig efter 40 spelade minuter.

I tredje perioden fick Norrbottningarna en drömstart då Robin Kovacs åkte sig fri i slottet och stänkte in 1-1. Och fem minuter senare gjorde Arttu Ilomäki 1-2 på ett nästan identiskt sätt. Luleå spelade sen riktigt stabilt, Djurgården hade ett ribbskott i numerärt överläge. Men närmare än så kom man aldrig, istället fixade Erik Gustafsson slutresultatet till 1-3 då han skickade in pucken i öppen kasse från egen zon.