• Huvudsponsorer

Fredag Fre 3 Januari Jan
Lördag Lör 4 Januari Jan
Tisdag Tis 7 Januari Jan
Onsdag Ons 8 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Söndag Sön 19 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Fredag Fre 24 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb

Bortarekordet slogs då Luleå Hockey vann

7 mars 2019 21:46
SHL

Luleå Hockey besegrade Linköping på bortaplan med 3-0 under torsdagen och blev samtidigt historiska. Norrbottningarna har nu elva raka bortasegrar vilket är nytt SHL-rekord.


Luleå Hockey hade initiativet i den första perioden och det mycket tack vare alla utvisningar som hemmalaget Linköping drog på sig. Östgötarna hade två tvåminutersutvisningar samt ett matchstraff som kom i slutet av perioden vilket gav Norrbottningarna över sex minuter i powerplay under matchens första tjugo minuter. Och gästerna förlade spelet långa stunder i anfallszon men utan att för den delen spräcka målnollan.

Istället kom utdelningen i slutet av den andra perioden då gammal är äldst, Karl Fabricius, skickade in en målvaktsretur till 0-1. Det i en period där hemmalaget plockade fler och fler andelar och vann skotten med 9-6.

Sedan gjorde Luleå Hockey en bra avslutning på matchen där man spelade ett smart kontrollerat spel och gav inte hemmalaget mycket yta att jobba på. I den andra halvan av den tredje perioden slog sedan Norrbottningarna sitt knockoutslag. Först Karl Fabricius som styrde in sitt och lagets andra mål för kvällen efter ett skott av Robin Kovács efter 11:45 och så slutligen Petter Emanuelsson, drygt två minuter från slutet, då han på egen hand tog in pucken från hörnet och in i höga slottet för att vända om och hitta målvaktens bortre kryss. Snyggt värre och 0-3 till Luleå Hockey vilket också blev slutresultat.

Segern är Luleå Hockeys elfte raka på bortaplan vilket är nytt SHL-rekord. I samma veva har Norrbottningarna vunnit elva raka matcher vilket i sin tur är ett nytt klubbrekord. Dubbla rekord på samma kväll alltså.