Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Bortarekordet slogs då Luleå Hockey vann

7 mars 2019 21:46
SHL

Luleå Hockey besegrade Linköping på bortaplan med 3-0 under torsdagen och blev samtidigt historiska. Norrbottningarna har nu elva raka bortasegrar vilket är nytt SHL-rekord.


Luleå Hockey hade initiativet i den första perioden och det mycket tack vare alla utvisningar som hemmalaget Linköping drog på sig. Östgötarna hade två tvåminutersutvisningar samt ett matchstraff som kom i slutet av perioden vilket gav Norrbottningarna över sex minuter i powerplay under matchens första tjugo minuter. Och gästerna förlade spelet långa stunder i anfallszon men utan att för den delen spräcka målnollan.

Istället kom utdelningen i slutet av den andra perioden då gammal är äldst, Karl Fabricius, skickade in en målvaktsretur till 0-1. Det i en period där hemmalaget plockade fler och fler andelar och vann skotten med 9-6.

Sedan gjorde Luleå Hockey en bra avslutning på matchen där man spelade ett smart kontrollerat spel och gav inte hemmalaget mycket yta att jobba på. I den andra halvan av den tredje perioden slog sedan Norrbottningarna sitt knockoutslag. Först Karl Fabricius som styrde in sitt och lagets andra mål för kvällen efter ett skott av Robin Kovács efter 11:45 och så slutligen Petter Emanuelsson, drygt två minuter från slutet, då han på egen hand tog in pucken från hörnet och in i höga slottet för att vända om och hitta målvaktens bortre kryss. Snyggt värre och 0-3 till Luleå Hockey vilket också blev slutresultat.

Segern är Luleå Hockeys elfte raka på bortaplan vilket är nytt SHL-rekord. I samma veva har Norrbottningarna vunnit elva raka matcher vilket i sin tur är ett nytt klubbrekord. Dubbla rekord på samma kväll alltså.