• Huvudsponsorer

Lördag Lör 31 Oktober Okt
Söndag Sön 1 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Fredag Fre 13 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Onsdag Ons 18 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Tisdag Tis 24 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Söndag Sön 29 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Söndag Sön 6 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Torsdag Tor 17 December Dec
Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Tisdag Tis 29 December Dec

Firma Tyrväinen/Emanuelsson avgjorde mot Brynäs

25 januari 2020 21:00
SHL

Einar Emanuelsson blev tvåmålsskydd och Juhani Tyrväinen stod för tre poäng när Luleå Hockey bortabesegrade Brynäs IF med 3-1 under lördagskvällen. I och med segern gör Norrbottningarna ett litet ryck i tabelltoppen.


Det blev en match med många ansikten då Luleå Hockey gästade Brynäs IF i SHL: s 36: e omgång. Matchens första 40 minuter var ett långt ställningskrig med två lag som visserligen visade upp ett böljande spel i att ta sig in i anfallszon men väl där så var bägge lagen också skickliga att hålla motståndaren på utsidan. Hemmalaget gick dock till första pausvila i ledning 1-0 via mål i powerplay vid tiden 17:47.

Inför den andra perioden tvingades Luleå Hockey till ett målvaktsbyte. David Rautio som blivit påkört av Brynässpelare i den första perioden klev åt sidan i paus och in kom Joel Lassinantti. Han fick först se Einar Emanuelsson kvittera till 1-1 på typiskt manér trampandes i hög fart för att avsluta i steget innan målvakten fick kliva in i hetluften. Minuten efter kvittering tilldömdes Brynäs straffslag som Lassinantti dock avfärdade tämligen enkelt.

Den tredje perioden var bara 52 sekunder gammal när Daniel Sondell skickade ett skott mot målet som Brynäsmålvakten tappade ut mot stolpen där Einar Emanuelsson stod parkerad och vispade in 1-2. Oturligt för hemmalaget men inte orättvist sett till spelet i början av den tredje perioden där Norrbottningarna tog tag i matchen och tryckte tillbaka Brynäs. Gästrikarna lyckades dock hämta sig och gjorde en hedervärd insats i jakten på en kvittering. Drygt två minuter från slutet chansade så Brynäs med att ta ut målvakten i spel fem mot fyra men då gjorde Juhani Tyrväinen en helgjuten insats då han snodde åt sig pucken på egen blålinje för att till slut skicka in avgörande 1-3 i tom kasse. Målet var förövrigt Tyrväinens tredje poäng för kvällen då han även hade passningspoäng på Emanuelssons bägge mål.

Segern innebär att Luleå Hockey gör ett litet ryck i tabellen och har i nuläget sju poäng ner till Örebro på andra plats. Värt att notera är också att tabellfyran Färjestad, just nu nio poäng bakom, har en match färre spelad än Norrbottningarna.