Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Firma Tyrväinen/Emanuelsson avgjorde mot Brynäs

25 januari 2020 21:00
SHL

Einar Emanuelsson blev tvåmålsskydd och Juhani Tyrväinen stod för tre poäng när Luleå Hockey bortabesegrade Brynäs IF med 3-1 under lördagskvällen. I och med segern gör Norrbottningarna ett litet ryck i tabelltoppen.


Det blev en match med många ansikten då Luleå Hockey gästade Brynäs IF i SHL: s 36: e omgång. Matchens första 40 minuter var ett långt ställningskrig med två lag som visserligen visade upp ett böljande spel i att ta sig in i anfallszon men väl där så var bägge lagen också skickliga att hålla motståndaren på utsidan. Hemmalaget gick dock till första pausvila i ledning 1-0 via mål i powerplay vid tiden 17:47.

Inför den andra perioden tvingades Luleå Hockey till ett målvaktsbyte. David Rautio som blivit påkört av Brynässpelare i den första perioden klev åt sidan i paus och in kom Joel Lassinantti. Han fick först se Einar Emanuelsson kvittera till 1-1 på typiskt manér trampandes i hög fart för att avsluta i steget innan målvakten fick kliva in i hetluften. Minuten efter kvittering tilldömdes Brynäs straffslag som Lassinantti dock avfärdade tämligen enkelt.

Den tredje perioden var bara 52 sekunder gammal när Daniel Sondell skickade ett skott mot målet som Brynäsmålvakten tappade ut mot stolpen där Einar Emanuelsson stod parkerad och vispade in 1-2. Oturligt för hemmalaget men inte orättvist sett till spelet i början av den tredje perioden där Norrbottningarna tog tag i matchen och tryckte tillbaka Brynäs. Gästrikarna lyckades dock hämta sig och gjorde en hedervärd insats i jakten på en kvittering. Drygt två minuter från slutet chansade så Brynäs med att ta ut målvakten i spel fem mot fyra men då gjorde Juhani Tyrväinen en helgjuten insats då han snodde åt sig pucken på egen blålinje för att till slut skicka in avgörande 1-3 i tom kasse. Målet var förövrigt Tyrväinens tredje poäng för kvällen då han även hade passningspoäng på Emanuelssons bägge mål.

Segern innebär att Luleå Hockey gör ett litet ryck i tabellen och har i nuläget sju poäng ner till Örebro på andra plats. Värt att notera är också att tabellfyran Färjestad, just nu nio poäng bakom, har en match färre spelad än Norrbottningarna.