• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Firma Tyrväinen/Emanuelsson avgjorde mot Brynäs

25 januari 2020 21:00
SHL

Einar Emanuelsson blev tvåmålsskydd och Juhani Tyrväinen stod för tre poäng när Luleå Hockey bortabesegrade Brynäs IF med 3-1 under lördagskvällen. I och med segern gör Norrbottningarna ett litet ryck i tabelltoppen.


Det blev en match med många ansikten då Luleå Hockey gästade Brynäs IF i SHL: s 36: e omgång. Matchens första 40 minuter var ett långt ställningskrig med två lag som visserligen visade upp ett böljande spel i att ta sig in i anfallszon men väl där så var bägge lagen också skickliga att hålla motståndaren på utsidan. Hemmalaget gick dock till första pausvila i ledning 1-0 via mål i powerplay vid tiden 17:47.

Inför den andra perioden tvingades Luleå Hockey till ett målvaktsbyte. David Rautio som blivit påkört av Brynässpelare i den första perioden klev åt sidan i paus och in kom Joel Lassinantti. Han fick först se Einar Emanuelsson kvittera till 1-1 på typiskt manér trampandes i hög fart för att avsluta i steget innan målvakten fick kliva in i hetluften. Minuten efter kvittering tilldömdes Brynäs straffslag som Lassinantti dock avfärdade tämligen enkelt.

Den tredje perioden var bara 52 sekunder gammal när Daniel Sondell skickade ett skott mot målet som Brynäsmålvakten tappade ut mot stolpen där Einar Emanuelsson stod parkerad och vispade in 1-2. Oturligt för hemmalaget men inte orättvist sett till spelet i början av den tredje perioden där Norrbottningarna tog tag i matchen och tryckte tillbaka Brynäs. Gästrikarna lyckades dock hämta sig och gjorde en hedervärd insats i jakten på en kvittering. Drygt två minuter från slutet chansade så Brynäs med att ta ut målvakten i spel fem mot fyra men då gjorde Juhani Tyrväinen en helgjuten insats då han snodde åt sig pucken på egen blålinje för att till slut skicka in avgörande 1-3 i tom kasse. Målet var förövrigt Tyrväinens tredje poäng för kvällen då han även hade passningspoäng på Emanuelssons bägge mål.

Segern innebär att Luleå Hockey gör ett litet ryck i tabellen och har i nuläget sju poäng ner till Örebro på andra plats. Värt att notera är också att tabellfyran Färjestad, just nu nio poäng bakom, har en match färre spelad än Norrbottningarna.