Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Luleå Hockey/MSSK nollade Djurgården

2 oktober 2021 14:08
SDHL

Luleå Hockey/MSSK vann dagens hemmamatch mot Djurgården med 1-0.


Norrbottningarna öppnade matchen piggt och skapade bra tryck, men gästerna kom sen in i spelet och resten av den första perioden blev jämn. Spelet böljade mycket fram och tillbaka och bägge lagen skapade chanser. Men två bra målvakter gjorde att det var 0-0 efter 20 spelade minuter.

Det blev sen en riktigt tillknäppt mittperiod där inga heta målchanser skapades och inget av lagen lyckades få till sitt spel. Spelet öppnades dock upp sig en aning de sista minuterna och det utnyttjade hemmalaget, i en snabb kontring trampade Petra Nieminen fart på högerkanten och fixade 1-0 med ett vasst skott.

Tredje perioden blev rejält sönderryckt av mängder med utvisningar. LHF/MSSK fick först chansen men tog den inte. Sen drog norrbottningarna på sig två raka utvisningar där gästerna även fick spela fem mot tre i 30 sekunder. Man satte ett ordentligt tryck och skapade chanser, men Sara Grahn storspelade och såg väldigt lugn och stabil ut. Sen var det hemmalagets chans igen i powerplay, men väl där var det gästerna som skapade två jättechanser. Åter igen fick Grahn kliva fram med avgörande räddningar. Djurgården fick sen ännu en chans i numerärt överläge, men Grahn vägrade att släppa in någon puck i matchen och blev stor matchhjälte när Luleå Hockey/MSSK tillslut kammade hem ännu en trepoängare.