• Huvudsponsorer

Söndag Sön 22 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Måndag Mån 28 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Luleå Hockey vann - till slut

26 januari 2019 21:09
SHL

Luleå Hockey vann borta mot Rögle under lördagens men det satt hårt inne. Avgörandet kom i förlängning och med det har Norrbottningarna brutit sin två matcher långa förlustsvit.


Det blev en mycket jämn match då Luleå Hockey gästade Rögle BK under lördagskvällen. Spelet präglades matchen igenom av två lag som rev och slet för att ta initiativet i matchen men varje drag matchades av motståndaren. Efter en mållös första period tog gästerna ledningen i början av den andra perioden genom Nils Lundkvist innan Rögle kvitterade sju minuter från den andra pausvilan.

Sedan följde en händelserik tredje period som i mångt och mycket kom att handla om studsande puckar. Fyra minuter in i perioden tog Rögle ledningen med 2-1 efter att puckuslingen studsat ut ur Niklas Rubins plockhandske för att landa rakt framför en moståndaranfallare vilket resulterade i målet. Olyckligt för Rubin i det läget men utöver det stod burväktaren för en mycket stabil insats i Luleåkassen.

Kvitteringen kom tämligen omgående och det på ett flygande anfall från Norrbottningarna. Robin Kovács spelade pucken till Niklas Olausson som i sin tur skickade vidare till Karl Fabricius som distinkt snärtade upp pucken i målvaktens bortre kryss. Sen var det dags för nästa puckstuds. För i den femtonde spelminuten i den tredje perioden så hade Norrbottningarna vad som såg ut som ett regelrätt mål efter att ett skott studsat in via Isac Lundeströms ben. Målet dömdes dock bort och lär ge upphov till en hel del diskussioner men 2-2 lyste på tavlan och stod sig ordinarie tid ut.

Luleå Hockeys segermål kom dock till slut i förlängningen genom Niklas Olausson som tryckte in en målvaktsretur efter att Nils Lundkvist företagsamt skapat sig själv ett friläge. Två poäng till Norrbottningarna som håller undan i toppen av tabellen där det nu skiljer två poäng ner till tabelltvåan Färjestad.