• Huvudsponsorer

Lördag Lör 19 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Tisdag Tis 5 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Söndag Sön 10 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Söndag Sön 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Söndag Sön 24 Januari Jan
Måndag Mån 25 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Fredag Fre 29 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Onsdag Ons 3 Februari Feb

Dubbla tvåmålsskyttar då Luleå Hockey vann

14 februari 2019 21:26
SHL

Luleå Hockey hemmabesegrade Malmö Redhawks under torsdagen i en målrik match. Publiken fick se två tvåmålsskyttar i Austin Farley och Oscar Engsund när segersiffrorna skrevs till 5-1.


Det blev en i mångt och mycket fysisk match när Luleå Hockey tog emot Malmö Redhawks i SHL: s fyrtionde omgång. Gästerna försökte både sätta an tonen och ta kommandot genom sitt närkampsspel men hemmalaget stod upp bra och fick dessutom en smakstart på matchen. Niklas Olausson som är en erkänt duktig speluppläggare har den här säsongen fått ikläda rollen som målskytt och 02:56 in i matchen kom centerns trettonde fullträff för säsongen och 1-0 till Norrbottningarna.

Den ledningen dubblerades sedan i mitten av den andra perioden genom Austin Farley, nyligen tillbaka i spel efter skadefrånvaro, som visade prov på skicklighet. Amerikanaren drev in på mål från vänsterkanten, fintade bort sin back och avslutade sedan iskallt med en välplacerad backhand i det bortre hörnet. Gästerna fick till en reducering i slutet av perioden och var definitivt med i matchen som dock avgjordes tidigt i den tredje perioden.

Austin Farley var nämligen sugen på mer och visade sig än en gång målfarlig, eller Mål-Farley, redan 18 sekunder in i perioden med sitt andra mål för kvällen tillika 3-1, fint frispelade av Petter Emanuelsson. Av bara farten så ökade Oscar Engsund på ledningen endast 42 sekunder efter Farleys mål, och Luleå Hockey hade alltså dragit ifrån till 4-1 inom loppet av en minut.

Luften gick ur Malmö efter den kallduschen och matchen var mer eller mindre avgjord där. Engsund ville dock visa att han kan vara lika målfarlig som Farley och avslutade målskyttet genom att skjuta in 5-1 med knappt tre minuter kvar att spela.