Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Söndag Sön 19 September Sep
Idag 22 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Söndag Sön 26 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt

Dubbla tvåmålsskyttar då Luleå Hockey vann

14 februari 2019 21:26
SHL

Luleå Hockey hemmabesegrade Malmö Redhawks under torsdagen i en målrik match. Publiken fick se två tvåmålsskyttar i Austin Farley och Oscar Engsund när segersiffrorna skrevs till 5-1.


Det blev en i mångt och mycket fysisk match när Luleå Hockey tog emot Malmö Redhawks i SHL: s fyrtionde omgång. Gästerna försökte både sätta an tonen och ta kommandot genom sitt närkampsspel men hemmalaget stod upp bra och fick dessutom en smakstart på matchen. Niklas Olausson som är en erkänt duktig speluppläggare har den här säsongen fått ikläda rollen som målskytt och 02:56 in i matchen kom centerns trettonde fullträff för säsongen och 1-0 till Norrbottningarna.

Den ledningen dubblerades sedan i mitten av den andra perioden genom Austin Farley, nyligen tillbaka i spel efter skadefrånvaro, som visade prov på skicklighet. Amerikanaren drev in på mål från vänsterkanten, fintade bort sin back och avslutade sedan iskallt med en välplacerad backhand i det bortre hörnet. Gästerna fick till en reducering i slutet av perioden och var definitivt med i matchen som dock avgjordes tidigt i den tredje perioden.

Austin Farley var nämligen sugen på mer och visade sig än en gång målfarlig, eller Mål-Farley, redan 18 sekunder in i perioden med sitt andra mål för kvällen tillika 3-1, fint frispelade av Petter Emanuelsson. Av bara farten så ökade Oscar Engsund på ledningen endast 42 sekunder efter Farleys mål, och Luleå Hockey hade alltså dragit ifrån till 4-1 inom loppet av en minut.

Luften gick ur Malmö efter den kallduschen och matchen var mer eller mindre avgjord där. Engsund ville dock visa att han kan vara lika målfarlig som Farley och avslutade målskyttet genom att skjuta in 5-1 med knappt tre minuter kvar att spela.