Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Dubbla tvåmålsskyttar då Luleå Hockey vann

14 februari 2019 21:26
SHL

Luleå Hockey hemmabesegrade Malmö Redhawks under torsdagen i en målrik match. Publiken fick se två tvåmålsskyttar i Austin Farley och Oscar Engsund när segersiffrorna skrevs till 5-1.


Det blev en i mångt och mycket fysisk match när Luleå Hockey tog emot Malmö Redhawks i SHL: s fyrtionde omgång. Gästerna försökte både sätta an tonen och ta kommandot genom sitt närkampsspel men hemmalaget stod upp bra och fick dessutom en smakstart på matchen. Niklas Olausson som är en erkänt duktig speluppläggare har den här säsongen fått ikläda rollen som målskytt och 02:56 in i matchen kom centerns trettonde fullträff för säsongen och 1-0 till Norrbottningarna.

Den ledningen dubblerades sedan i mitten av den andra perioden genom Austin Farley, nyligen tillbaka i spel efter skadefrånvaro, som visade prov på skicklighet. Amerikanaren drev in på mål från vänsterkanten, fintade bort sin back och avslutade sedan iskallt med en välplacerad backhand i det bortre hörnet. Gästerna fick till en reducering i slutet av perioden och var definitivt med i matchen som dock avgjordes tidigt i den tredje perioden.

Austin Farley var nämligen sugen på mer och visade sig än en gång målfarlig, eller Mål-Farley, redan 18 sekunder in i perioden med sitt andra mål för kvällen tillika 3-1, fint frispelade av Petter Emanuelsson. Av bara farten så ökade Oscar Engsund på ledningen endast 42 sekunder efter Farleys mål, och Luleå Hockey hade alltså dragit ifrån till 4-1 inom loppet av en minut.

Luften gick ur Malmö efter den kallduschen och matchen var mer eller mindre avgjord där. Engsund ville dock visa att han kan vara lika målfarlig som Farley och avslutade målskyttet genom att skjuta in 5-1 med knappt tre minuter kvar att spela.