• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Vi förstärker organisationen

7 maj 2020 10:00
Nyhet

En viktig del i Luleå Hockeys framtida utveckling är att stärka organisationen kring vår dam- och flickverksamhet. Därför kan vi nu med glädje informera om två viktiga nyheter på ledarsidan.


Luleå Hockey har sedan tidigare beslutat att öka fokuset på att förstärka organisationen kring dam- och flickverksamheten som en del i föreningens övergripande strategi med Utvecklingskraft som en viktig faktor för framtida framgångar.

Med anledning av detta har Oskar Häggström uppgraderats till en heltidstjänst som assisterande tränare för SDHL-laget (tidigare halvtid) och kommer i och med detta även vara ansvarig för damjuniorlaget samt ha ett övergripande ansvar för våra flicklag.

Dessutom är det nu klart att vår tidigare guldhjälte Melinda Olsson blir ny huvudtränare för våra damjuniorer och att hon därmed blir en nyckelperson för att utveckla nästa generation spelare och de tjejer som går på hockeygymnasiet i Luleå så att vi kan ta nästa steg i vår verksamhet.

Stefan Enbom, VD
– Det känns fantastiskt bra att vi kan göra denna satsning på utvecklingskraft inom vår dam- och flickverksamhet. Det är prioriterat från styrelsens håll att vi skall lägga ett extra fokus på att bygga en stark organisation för att säkra utvecklingskraft i hela föreningen. Och att vi kan göra det tillsammans med Oskar och Melinda som vi känner väl sedan tidigare känns extra bra.

Mikael Forsberg, sportchef LHF/MSSK
– Det känns otroligt roligt att vi kunnat knyta till oss Melinda som huvudtränare för våra damjuniorer. Extra kul är det att vi får in en tidigare spelare som med sina egna erfarenheter vet vad som krävs för att lyckas inom damhockeyn. Förutom att hon har goda kunskaper inom hockeyn känner vi att hon även är bra på de lite mer mjuka värdena och kommer kunna hjälpa våra yngre spelare att förstå vad det är som krävs för att uppnå sina mål och drömmar.

– Det känns jättebra att Luleå Hockey även haft möjlighet att satsa på SDHL-organisationen så att vi blir starkare även där. Oskar har en bevisat god hockeykunskap och har redan nu en väldigt bra koll på hela vår verksamhet från SDHL-laget ner till våra flicklag. Så det kommer vara väldigt nyttigt för oss att få in honom som ledare på heltid så att vi kan dra än mer nytta av hans engagemang.

Oskar Häggström, assisterande tränare LHF/MSSK
– Det känns jättekul att föreningen tog initiativet till att utöka tjänsten som assisterande tränare i SDHL-laget. För skall vi fortsätta vara ledande inom damhockeyn är det viktigt att vi kommer kunna bygga underifrån för framtiden. Det känns därför bra att jag kommer kunna lägga all min energi på hockeyn och därmed hjälpa till att ge våra hårt arbetande spelare den tid och det stöd som de förtjänar.

Melinda Olsson, huvudtränare damjuniorerna
– Sedan jag la av som spelare inför den förra säsongen har det varit svårt att slita sig från hockeyn. Därför känns det väldigt roligt och inspirerande att jag nu fått den här utmaningen som huvudtränare för Luleå Hockeys damjuniorer. Jag ser mest fram emot att få träna unga tjejer som brinner för hockeyn och som vill utvecklas för att ta nästa kliv för att nå sina mål. Jag har själv varit där och vet vad som krävs. Det kommer att bli en häftig och utmanande resa.

Dessa förstärkningar av ledarstaben inom vår dam- och flickverksamhet har till stor del möjliggjorts genom våra samarbeten med LKAB, Luleå Energi och Sparbanken Nord.